Petak, 18 listopada, 2024

Engleski nogometaši sa sobom iz Katara doveli maskotu, mačka Davea: “Obožavam ga”

Vrlo
ENGLESKI reprezentativci John Stones i Kyle Walker sa sobom iz Katara nisu donijeli medalju, ali se sa Svjetskog prvenstva nisu vratili praznih ruku jer je s njima došao i mačak Dave.

Naime, engleski obrambeni dvojac, koji inače nastupa za Manchester City, tijekom boravka u Kataru sprijateljio se s uličnim mačkom kojem su dali ime Dave. Dave se prvog dana pojavio u engleskom kampu i brzo se sprijateljio baš s ovom dvojicom nogometaša, a iako su prvo govorili da će ga povesti sa sobom u Englesku samo ako osvoje trofej, na kraju ga nisu imali srca ostaviti i završio je s njima na Otoku.

Walker i Stones su se svakodnevno brinuli za Davea dok su bili u Kataru i redovito su objavljivali njegove slike na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odlučili smo ga udomiti”

“Prvi dan kada smo došli, pojavio se Dave. Svake večeri sjedio je i čekao da mu damo nešto za jelo”, kazao je Stones za službenu stranicu Engleskog saveza. “Bio je tu svaki dan pa smo ga Stones i ja odlučili udomiti. Nekima se baš i nije svidio, ali ja ga obožavam”, rekao je Walker, a glasine kažu da je Bukayo Saka skakao od straha kada bi Dave došao blizu.

Dave je osvojio srca nogometaša, a privukao je pažnju i medija, koji su često pitali igrače što se zbiva s mačkom. Walker je tako otkrio kako je Dave upao u probleme baš uoči njihove utakmice s Francuskom. “Borio se s drugim mačkom za hranu i teritorij, ali sve je prošlo u redu”, rekao je.

Dave je napustio Al Wakrah dva sata nakon što su ga napustili Englezi i čim je stigao u novi dom, odveli su ga veterinaru, gdje će primiti sva cjepiva, obaviti sve testove i proći karantenu, a onda se može pridružiti svojim novim vlasnicima.

- Advertisement -

1 KOMENTAR

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Reakcija
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zašto broj katolika u Europi opada a u ostatku svijeta raste?

Prema najnovijim podacima koje je objavila rimska novinska agencija Fides, broj katolika u svijetu dosegao je 1,39 milijardi, uz...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -