Petak, 18 listopada, 2024

Ovo su najbolji suplementi koji usporavaju starenje, kažu dijetetičari

Vrlo
IAKO ne postoji ništa što možemo učiniti da zaustavimo vrijeme, određene zdrave životne navike i proizvodi mogu pomoći barem usporiti starenje. Bore, slabije pamćenje, bolovi u zglobovima i usporeni metabolizam neki su od čimbenika koje možemo primijetiti kako starimo. Iako će svatko prije ili kasnije doživjeti ove simptome starenja, redovito uzimanje određenih suplemenata cijeli proces može znatno usporiti.

Kako donosi Eat This, stručnjaci tvrde da neki suplementi mogu pomoći u usporavanju starenja. To su kolagen, vitamin C, resveratrol, omega-3, ekstrakti zelenog čaja te vitamini skupine B12. Svaki od ovih suplemenata učinkovito usporava starenje kod ljudi, ali i doprinosi očuvanju zdravlja na mnogo drugih načina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naprimjer, ekstrakti zelenog čaja ubrzavaju metabolizam i sprječavaju probleme s probavom koji se javljaju sa starenjem, dok vitamini skupine B12 pomažu očuvanju zdravlja vaše kose, kože i noktiju, ali i boljem pamćenju.

Dijetetičari upozoravaju da se sa suplementima i njihovim uzimanjem ne smije količinski pretjerivati, a ne bi bilo loše ni prije uzimanja konzultirati se s liječnikom, pogotovo ako je riječ o kroničnim bolesnicima koji uzimaju i druge lijekove.

- Advertisement -
guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -