Petak, 18 listopada, 2024

Ukusno zimsko povrće može vam pomoći da izgubite težinu i popravite pamćenje

Vrlo
KAD je riječ o korjenastom povrću, ima toliko sjajnih opcija, ali pastrnjak rijetkima pada na pamet. Međutim, osim što je savršena zimska hrana, ima mnoštvo zdravstvenih dobrobiti zbog kojih ćete poželjeti da se nađe na vašem tanjuru.

Jedna šalica pastrnjaka ima samo 100 kalorija i sedam grama vlakana. Budući da se vlakna dulje probavljaju, jedenje pastrnjaka pomaže da se dulje osjećate sitima, što može olakšati mršavljenje. Vlakna se smatraju superhranom i zato što uklanjaju toksine koji uzrokuju upalu i mogu dovesti do razvoja kroničnih bolesti.

U šalici pastrnjaka je i oko 25 posto preporučenog dnevnog unosa vitamina C. Osim što jača imunitet, vitamin C je neophodan za proizvodnju kolagena koji osigurava da vaše kosti i mišići budu jaki, a koža sačuva elastičnost.

U pastrnjaku se nalaze i flavonoidi, koji dokazano popravljaju pamćenje, snižavaju krvni tlak i smanjuju rizik od bolesti srca i raka.

Kako pripremiti pastrnjak?

Sezona pastrnjaka traje od listopada do svibnja. Slatkog je, ali i pomalo gorkog okusa, što ga čini savršenim za pečenje. Može se poslužiti uz krumpir, u obliku pirea. Štoviše, to je bio jedan od omiljenih priloga kraljice Elizabete II.

Pastrnjak možete i naribati pa ga poslužiti kao salatu. To je odlična opcija da iskoristite sve hranjive antioksidanse koji jačaju vaše zdravlje. Nema sumnje da će vam, kako god uvrstili pastrnjak u prehranu, tijelo biti zahvalno.

- Advertisement -

7 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -