Utorak, 21 svibnja, 2024

VUKOVAR, ONAJ JEDAN DAN KAD U SARAJEVU HRVATI PRESTAJU BITI USTAŠE I UZP NAROD: Bošnjački mediji masovno “suosjećaju” s hrvatskim žrtvama pobijenima od strane Srba. Sva stratišta Hrvata koje su počinili Izetbegovići i Al Qaeda, prešućuju…

Must Read

“Jebeš bolan takvu selektivnu sućut”, reče netko sinoć u jednoj hercegovačkoj birtiji komentirajući činjenicu da su bošnjačke TV kuće (također preotete iz suvlasništva s Hrvatima u ruke jedne jedine obitelji) masovne minutaže posvetile Vukovaru i sućuti upućene Hrvatima, povodom Dana sjećanja na žrtve  Domovinskog rata.

Nemoguće je ne primijetiti toliku količinu licemjerstva od medijskih centara u Bošnjaka koji na dnevnoj razini huškaju Bošnjake na Hrvate, nazivajući ih ustašama i UZP narodom, neovisno o tome žive li u BIH ili RH da bi se na dan pada Vukovara ugrađivali u trend sućuti, pokušavajući stvoriti što veći rascijep među Srbima i Hrvatima danas. Što je jasan bošnjački interes.

To nije sućut, to je čista propaganda i pokušaj svađanja Hrvata sa Srbima u BIH, jer da doista poštuju žrtve prvo bi izraze  šutnje i saučešća pokazali na datume vlastitih zločina nad Hrvatima u BIH.

Dusine, Trusine. Grabovice, pokolj viteške djece, progon stanovništva iz lepeničke i lašvanske doline,naši Termopilski klanci, ništa to ne smije se naći u eteru bošnjačkih TV kuća i ušima Bošnjaka.

Jer Bošnjak mora živjeti u uvjerenju da nije ABIH činila genocide i to prva (Grabovica , rujan 1993) nego da je potpuno nevina i očajna samo se branila, skupa s pripadnicma Al Qaede. Koji su se također samo obredno branili.

Samo takvo uvjerenje u većinskog Bošnjaka može uroditi plodom koji je zacrtala bošnjačka politika. Plodom posratnog etničkog čišćenja, masovnog iseljenja Nebošnjaka s tla FBIH. Jerbo označena manjina na koju je stavljena meta, ne može i neće živjeti pod stalnom nelagodnošću vječitog krivca prema “nevinima”.

OHR je nametnuo zakon o RTV sustavu, ali nikada nisu propisali urednicima TV kuća, propisanu minutažu pozitivnog sjećanja na one druge i treće te  obveznu minutažu samosuočavanja s vlastitim zločinama. Iako su mogli to uraditi. Što mislite zašto nisu?

Zato što im je cilj održavanja naše međumržnje cilj svih ciljeva.

Uostalom isti ti centri huškali su Miloševića 90-ih da ima pravo vojno zaustaviti otcjepljenjs a  istovremeno podržavali Slovence i Hrvate da se odcijepe.

Da bi se shvatio Vukovar,  morao bi se poznavati i drugi i prvi svjetski rat. Te odgovor na pitanje tko je i u tim ratovima potpirivao sukobe među Srbima i Hrvatima,  Bošnjacima,

Kada bi se to znalo znalo bi se i koliko su naše nevine žrtve bile tek projektirana bilanca “kolateralnog ubijanja” , projektirana daleko sjevernije u Beču i Londonu a nikako među nama.

Dok gledamo što čine Rusiji i Ukrajini jasno nam je.

Samo nam nije jasno kad gledamo što čine nama.

Jednako licemjerno kao i Federalna TV i Senad TV, licemjeran je HRT. Hrt nikada nije niti pokušao informirati javnost u Hrvatskoj, kolika je žrtva Hrvata u BIH i koja su njihova stratišta. Te koliko je ogromna i gotovo nestvarna bila žrtva  i borba Hrvata u BIH bez koje bi rat u Hrvatskoj tekao potpuno drugačije. I vjerojatno bi brzo završio.

Iako su teret rata u proljeće 1992 prebacili prvenstveno na leđa BIH Hrvata  što je taj narod platio gotovo prepolovljenošću i brojem žrtva gotovo četiri puta većim nego što je to u Hrvatskoj, HRT se i danas stidi informirati RH javnost da prvi genocid u BIH nije počinila srpska vojska nad Bošnjacima nego bošnjačka vojska nad Hrvatima u selu Grabovica.

Sanjati da HRT objavi emisije o Dusini, Trusini, je samo daleki san.

I stoga je i HRT licemjerna.

Hrvati iz BIH protjerani su i sa Federalne TV i sa HRT. Niti na jednoj od tih TV kuća ne može izići istina o nama.

I sve je to opet, taj narativ ignoriranja osmišljen u Beču. U centru zemlje koja ovdje nikada nije priznala poraz niti povlačenje. I kojoj su pomireni narodi južno od Alpa, noćna mora.

Zato se moderno bošnjaštvo kao nacionalna ideja mora formirati kao protuhrvatstvo i protusrpstvo.

Zato moderno srpstvo mora biti protubošnjaštvo i protuhrvatstvo.

Zato moderno hrvatstvo mora nastaviti biti što je i do sada bilo. Služanjstvo austrijske vanjske politike  baš kao što i bošnjaštvo i albanstvo mora nastaviti biti služanjstvo turske politike.

Samo s nacijama proxyima i austrijskim i proturskim strankama instaliranima među Srbe, Hrvate i Bošnjake, , strankama koje će sijati razdor, Austrija i Turska mogu sanjati i potom planirati povratak na Balkan. Uspostavljanje obnovljenog austrijskog i turskog plašta nad nama.

Glupim, nemislećim narodima, koji su si dali previše na  važnosti i koljivu, a premalo na strategiji zajedničkog otpora.

Nije li apsurd da su ove zemlje upisale stoljeća patnje, genocida i žrtvi počinjenih od Austrije, Venecije. Njemačke, Italije, Turske  nad nama a da su im dani sjećanja na stradanja i dani zahvalnosti isključivo oni koji se odnose na žrtve koje su činile jedni drugima.

Kako to da u Hrvatskoj Krbavski elitocid hrvatskog plemstva koji čine Osmanlije nema svoj dan? Kako to da Erdogan u Hrvatskoj otvara džamije baš na dan pogibije hrvatskih vojskovođa od turskog mača a da to nitko ne spominje?

Kako to da nitko u Hrvatskoj ne zna ime niti jednog mletačkog dužda koji je predvodio vojne akcije odvođenja Hrvata u ropstvo?

Kako je moguće da Austriju koja nas je najdulje i najgore iscrpljivala da bi nam u zenit svog postojanja tu donijela konc logore i masovne genocide, danas nazivamo “prijateljskom zemljom” premda u njoj hrvatski jezik i danas stoji nepriznat?

Je li moguće da će moderni konstrukt hrvatske nacije biti protusrpstvo? Mržnja prema jedinom narodu koji je Hrvatima ikada pomnogao, koji mu je 1918 dao  vojsku i  donio slobodu.

Je li moderna Hrvatska negacija sve one slavne srpske povijesti učinjene za Hrvate i svođenje svog ukupnog srpstva svijeta samo na Vukovar. Negacija koja ignorira činjenicu da ogromna većina Srba osuđuje Miloševića i sve ono što je njegova vojska učinila u tom gradu. I ne samo u njemu.

 

 

- Advertisement -

21 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

21 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Je li međunarodno pravo na samrti?

U proteklih nekoliko tjedana svjedočimo nevjerojatnom paradoksu na međunarodnoj sceni: Sjedinjene Američke Države, Njemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo, tri velike...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -