Srijeda, 1 svibnja, 2024

Anita Martinac osvojila prvo mjesto na natječaju na najbolju kratku priču

Must Read

Želeći sačuvati uspomenu na nedavno preminulog Andriju Zeljku, majstora kratke priče i autora serijala priča „ U ono vrijeme“ u širokobriješkom časopisu Vitko, ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg, raspisan je književni natječaj za kratku priču – „Andrija Zeljko“.  Na natječaj je pristigao veliki broj kratkih priča iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Prema ocjeni stručnog povjerenstva, prvo mjesto osvojila je priča „Ruža“,  a pod šifrom „Kazalište“, autorice Anite Martinac iz Mostara.  Drugo mjesto osvojila je Snježana Jelinić iz Imotskog s pričom „Brijeg moga djetinjstva“ pod šifrom „SofiMar 21“, a treće mjesto osvojila priča „Glasnije“, autora fra Miljenka Miće Stojića koji je bio pod pod šifrom „ Milj Emin“ .

Anita Martinac poeziju piše od ranoga djetinjstva, objavljuje od srednjoškolskih dana, a pjesme su joj prevođene na španjolski, engleski, njemački i makedonski jezik. Objavljuje poeziju i prozu. Uz pisanje bavi se rekreativno i slikarstvom. Članica je HKD Napredak Glavna podružnica  Mostar, kao i Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Predsjednica je udruge “Središte Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizama” u BIH,  Odjela Za Drugi svjetski rat i poraće HNS, braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Hrvatske izvandomovinske lirike, te udruge Hrvatska žena, kao i drugih kroz koje djeluje humanitarnim karakterom i volontiranjem, navodi HKD Napredak.

- Advertisement -

5 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
1 year ago

Uzeppejjka članica izmišljenog herrcceg-potturričkog društva književnika osvojila prvo mjesto na herrcceg-potturričkom natjecanju u laprdanju i besjedama o Rizvanbegovićevom Donbasu 🥴

Kattollibanska konzerva je sve manja i implodirat će u crnu rupu, koja će na kraju sama sebe progutati, zajedno sa purgerajskim, mađarskim, perzijskim i paštunskim perijem kojim se kiti kao i izasrranim vatikanskim govvniima u kojim pliva kattollibanski mozak još od 1180. godine, otkada su se počeli dječački tuširati sa poremećenim svećenicima.

Anonimac
Anonimac
1 year ago

Nemaš ti mozga da shvatiš neke stvari ,bezmozgaš .

Ford
Ford
1 year ago

Kako vam ga Boška uvali?
Moj dilbere.

Anonimac
Anonimac
1 year ago
Reply to  Ford

A nisu mogli vjerovati, nene mi.

Cakarevi doci
Cakarevi doci
1 year ago

Jel ovo ono slazi i ostani ziv sta li je

Последний

Nakon odluke Crne Gore da podrži rezoluciju, Srbija ostaje jedina zemlja regije koja to neće učiniti

Nakon što je Crna Gora objavila da će u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda (UN) podržati usvajanje rezolucije o genocidu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -