Petak, 3 svibnja, 2024

NIJE DO SULJE: Državna vlast odgovorna za nazadovanje BiH na europskom putu

Must Read

Predsjednik SDA i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić razgovarao je danas sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Valentinom Inzkom.

Teme razgovora bile su zabrinjavajući zastoj u procesu implementacije nužnih preduvjeta za nastavak približavanja Bosne i Hercegovine euroatlantskim integracijskim procesima.

Naglašeno je ozbiljno nezadovoljstvo Bruxellesa zbog neprovođenja presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci kao i niza drugih europskih propisa koji bi značili napredak Bosne i Hercegovine.

Tihić je rekao da je “najveća odgovornost za trenutno stanje i ugrožavanje europske perspektive naše zemlje na strankama koje čine parlamentarnu većinu na državnom nivou i istakao činjenicu da na euroatlantskom putu BiH nakon isključenja SDA iz državne vlasti nije učinjeno apsolutno ništa.”

”Bruxelles i građani Bosne i Hercegovine trebaju od aktualne državne vlasti tražiti odgovor zašto naša zemlja ide unazad, dok sve države regije krupnim koracima koračaju naprijed”, zaključio je Tihić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -