Published On: Ned, ruj 1st, 2013

NIJE DO SULJE: Državna vlast odgovorna za nazadovanje BiH na europskom putu

Predsjednik SDA i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić razgovarao je danas sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Valentinom Inzkom.

Teme razgovora bile su zabrinjavajući zastoj u procesu implementacije nužnih preduvjeta za nastavak približavanja Bosne i Hercegovine euroatlantskim integracijskim procesima.

Naglašeno je ozbiljno nezadovoljstvo Bruxellesa zbog neprovođenja presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci kao i niza drugih europskih propisa koji bi značili napredak Bosne i Hercegovine.

Tihić je rekao da je “najveća odgovornost za trenutno stanje i ugrožavanje europske perspektive naše zemlje na strankama koje čine parlamentarnu većinu na državnom nivou i istakao činjenicu da na euroatlantskom putu BiH nakon isključenja SDA iz državne vlasti nije učinjeno apsolutno ništa.”

”Bruxelles i građani Bosne i Hercegovine trebaju od aktualne državne vlasti tražiti odgovor zašto naša zemlja ide unazad, dok sve države regije krupnim koracima koračaju naprijed”, zaključio je Tihić.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare