Petak, 18 listopada, 2024

VULIĆ: Dok Srbi oplakuju žrtve Džaferović je i dalje na slobodi

Vrlo

Kako se pravosudne institucije BiH odnose prema Srbima najbolje govori činjenica da se još ne zna gdje su pokopana tijela nestalih s područja Vozuće – rekla je Vulićeva Srni u Stogu, odredištu “Puta egzodusa”, marša koji je jutros krenuo iz Tumara povodom 27. godišnjice progona Srba iz Vozuće, naselja u dolini Krivaje i sa južnog dijela Ozrena.

Navela je da je još veći apsurd da Šefik DŽaferović, koji je kao ratni načelnik Centra službi bezbjednosti Zenica omogućio sva stradanja Srba, danas nije procesuiran, a obnaša dužnost bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Ovo je još jedan dokaz kolika nepravda vlada na ovim prostorima – kazao je Vulić i poručio da Srbi moraju biti jedinstveni i dosljedni kako bi se utvrdila i objelodanila istina o njihovom stradanju.

Navela je da su majčine suze za nestalom osobom jednake za sve te poručila da je pravda spora, ali dostižna, uprkos stalnim opstrukcijama političkog Sarajeva.

- Advertisement -

16 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

16 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zašto ih javno imenuju ako će ih Izrael ubiti? Nisu čuli za riječ “tajnost”?

Khaled Mashal, jedan od dugogodišnjih lidera Hamasa, imenovan je za vršitelja dužnosti vođe terorističke organizacije nakon što je Yahya...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -