Petak, 20 rujna, 2024

Na koliko stuba bismo se trebali popeti da smršavimo?

Vrlo

Gubitak kilograma može postati lakši ako u svakodnevnicu uključimo i fizičku aktivnost. Jedna od tih fizičkih aktivnosti koja može ubrzati mršavljenje je penjanje po stepenicama. Gubitak kilograma je proces koji zahtijeva ne samo disciplinu u pogledu prehrane, nego i ustrajnost. Međutim, ako cijelom postupku dodamo i tjelesnu aktivnost, ne samo da ćemo gubiti kilograme nego i održavati tijelo zdravim. Jedan od najlakših i najučinkovitijih načina da aktivnost ubacite u svakodnevnicu je da hodate kad god možete i da kad god možete koristite stubište. Penjanje stepenicama gore-dolje vrlo je učinkovit trening koji pomaže u sagorijevanju kalorija. 

Koliko kalorija moramo sagorjeti za mršavljenje?

Odgovor na ovo pitanje je subjektivan. Koliko kalorija osoba treba sagorjeti ovisi i o tome koliko kalorija konzumira, koliko je tjelesno aktivna i kakav joj je životni stil.

Ljudi koji unose manje kalorija mogu ih potrošiti tijekom rutinskih aktivnosti. Ostali koji konzumiraju više kalorija i imaju sjedilački način života, ipak se moraju više potruditi.

Prema Healthlineu, prosječna žena treba unositi oko 2000 kalorija dnevno kako bi održala težinu, a 1500 kalorija ako želi gubiti kilogram tjedno.

2000 kalorija dnevno je i preporučena količina unosa kalorija za žene. Stoga, ako unosite preporučenu količinu kalorija za održavanje težine, da biste smršavjeli morate sagorjeti 500 kalorija dnevno.

- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Von der Leyen iz Poljske najavila 10 milijardi eura za poplavljena područja u srednjoj Europi

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen najavila je u Wroclawu pomoć od 10 milijardi eura zemljama srednje Europe...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -