Srijeda, 18 rujna, 2024

Vilić potvrdio pisanja hrvatskih medija, kriminalne skupine planirale napad molotovljevim koktelima na zgradu OHR-a

Vrlo

Ravnatelj Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Mirsad Vilić, kazao je za Patriju da je policijska agencija kojoj je na čelu zaprimila informaciju od OHR-a da kriminalne skupine namjeravaju večeras zgradu OHR-a u Sarajevu napasti molotovljevim koktelima, potvrdivši tako informaciju koju je Hrvatski Medijski Servis ekskluzivno objavio.

Vilić je za NAP izjavio da je večerašnji skup u Sarajevu bio miran i dostojanstven.

“Sigurnost visokog predstavnika Christiana Schmidta i zgrade OHR-a su zagarantirani. Instance države Bosne i Hercegovine provode svoje aktivnosti u skladu sa zakonima i budite sigurni da profesionalno rade svoje posao“, rekao je Vilić.

Zanimljivo, do zaključenja ovog teksta HMS nije dobio odgovor na upit DKPT-u o tome jesu li obaviješteni od OHR-a da kriminalne skupine namjeravaju večeras zgradu OHR-a u Sarajevu napasti molotovljevim koktelima te jesu li dobili zahtjev za angažmanom dodatnih policajaca u civilu na osiguranju zgrade OHR-a.  Vilić je, kako vidimo, pisanje HMS-a potvrdio sarajevskim medijima.

Podsjetimo, HMS je u kasnim poslijepodnevnim satima objavio da je jedna strana obavještajna služba dostavila Uredu visokog predstavnika Christiana Schmidta da će večeras kriminalne skupine bacati molotovljeve koktele na zgradu OHR-a.

Pisali smo i da je informaciju Schmidtov ured odmah proslijedio šefu osiguranja zgrade OHR-a te da je OHR-a o ovom obavijestio ravnatelja Direkcije za koordinaciju policijskih agencija BiH Mirsada Vilića.

Također, nakon informacije koja je iz strane obavještajne službe stigla u OHR i zahtjeva OHR-a upućenom Viliću, on je odlučio osiguranje Schmidtovog ureda pojačati s još 50 policajaca u civilu (uz oko sto policajaca koji su već bili angažirani) .

Večeras je od 19 sati, na poziv bošnjačkih stranaka, održan prosvjed protiv navodne odluke visokog predstavnika da uvede cenzus od 3 posto na izbor izaslanika iz pojedinih županija u Federalni Dom naroda čime bi se, barem djelomično, onemogućilo da jedan narod bira drugome političke predstavnike u Dom naroda.

Policija je prosvjednike koji se još nalaze ispred zgrade OHR-a u Sarajevu i tu planiraju prenoćiti pozvala da se mirno raziđu./R.I./HMS/

- Advertisement -

16 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Obljetnica pokušaja oslobođenja Mostara od strane patriotskog Hamasa: Teroristi domorodci Hrvati ipak nisu iseljeni

Mostar – Dana 18. rujna slavimo nesvakidašnju obljetnicu – pokušaj osvajanja Mostara od strane patriotskog pokreta Hamasa koji je...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -