Ponedjeljak, 13 svibnja, 2024

Njemačka želi da EU uvede sankcije Dodiku, on odgovorio: Uvodim ih sam sebi

Must Read

MILORAD DODIK, član Predsjedništva BiH, poručio je da će sam sebi uvesti sankcije kada je u pitanju Njemačka. Dodik je to izjavio tijekom sve glasnijih najava o novim sankcijama koje europske zemlje spremaju za njega, piše Klix

“Da se oni ne bi zamarali, od danas ja sebi uvodim sankcije. Niti imam kakvu imovinu u Njemačkoj, niti planiram ići tamo. Njemačka svojom politikom zastrašivanja neće promijeniti realnost koju živimo, a to je da je BiH neuspješna zemlja”, tweetao je Dodik.

Njemački zastupnici krive Dodika i Čovića za situaciju u BiH

Prije par dana zastupnici njemačkog Bundestaga su usvojili odluke koje se tiču BiH, a između ostalog je usvojena i rezolucija naziva “Podrška Bosni i Hercegovini na putu ka boljoj budućnosti”. Dodik i Dragan Čović su označeni kao glavni krivci za trenutnu situaciju u BiH.

“Političke akcije nacionalističkih političara poput Milorada Dodika, trenutno člana državnog Predsjedništva, i Dragana Čovića, predsjednika stranke HDZ BiH, imaju za cilj uništiti BiH kao državu i dom raznolikog stanovništva. To je neprihvatljivo i zahtijeva odlučan, čvrst otpor Europske unije, njenih država članica i međunarodne zajednice”, naveli su njemački zastupnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodik prije par mjeseci molio njemačkog kancelara za sastanak

Premda Dodik govori da sada sam sebi uvodi sankcije, Klix podsjeća da je on 23. prosinca pisao njemačkom kancelaru Olafu Scholzu te ga molio za sastanak.

“Otvoren sam za susret na lokaciji u što hitnijem terminu koji predložite i spreman da to bude ili na neutralnom terenu po vašem izboru ili u nekoj od vaših institucija. Vaša zemlja, gospodine savezni kancelaru, bez ikakve sumnje spada u red najvažnijih vanjskopolitičkih i trgovinskih partnera BiH te se stoga nadam vašem aktivnom angažmanu”, napisao je Dodik prije nekoliko mjeseci.

Dodik se već nalazi na britanskoj i američkoj listi sankcioniranih osoba, a od europskih sankcija ga dijeli tek neusuglašen stav svih članica EU.

- Advertisement -

17 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

TKO JE PUSTIO HELEZA U GRABOVICU RUKA MU SE OSUŠILA: Zašto bugojanski licemjer nije prozvao Tužiteljstvo BIH zbog 30 g. skrivanja počinitelja ovog...

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez odao počast hrvatskim civilima koje su u noći sa 8. na 9....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -