Petak, 10 svibnja, 2024

ODGOVOR BUBA ŠVABAMA: “Rezolucija je klevetnička, nisu Čović i Dodik doveli do rata, srušili mirovni sporazum te zaveli neuspješni protektorat”

Must Read

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Rezolucija njemačkog Bundestaga nepotrebna, puna netočnih kvalifikacija i u funkciji je muslimanskog nacionalizma.

  • BiH je neuspješan eksperiment međunarodne zajednice i tu ne pomažu ni deklaracije ni rezolucije poput ove.
  • Ako su krivci za neuspjeh BiH Milorad Dodik i Dragan Čović, zašto je BiH imala najprije građanski rat u kojem se nisu pitali Dodik i Čović, a zatim godine protektorata, u kojima se opet nisu pitali Dodik i Čović?
  • Zato i ovu rezoluciju vidim kao još jedno zamazivanje očiju, ovoga puta njemačkoj javnosti – istaknuo je Dodik za Srnu upitan da prokomentira rezoluciju “Podrška BiH na putu u bolju budućnost”, koju je usvojio Bundestag, u kojoj su pominju Dodik i Čović kao političari čije djelovanje je usmjereno ka “uništavanju BiH” kao zemlje različitih naroda, prenosi Srna.
  • Svaka ovakva ili slična rezolucija, naglasio je Dodik, hrana je muslimanskim nacionalistima koji pod izgovorom demokracije traže ukidanje prava naroda, na čemu BiH i počiva.
  • Da Njemačka zaista želi dobro BiH, kako govore, uložili bi svoj utjecaj u EU i dali status kandidata BiH.
  • Ovako je lakše pisati bespredmetne rezolucije koje nikome nisu od koristi, osim onima koji se hrane ovakvim međunarodnim aktivnostima, a to su muslimanski nacionalisti – konstatirao je Dodik.

Bundestag je usvojio rezoluciju “Podrška BiH na putu u bolju budućnost” kojom se od njemačke Vlade traži da se u EU založi za “sankcije protiv onih koji potkopavaju teritorijalnu integritet i ustavni poredak BiH”.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

26 COMMENTS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Dodik: “S obzirom da Scholz uzima Bećirovićeve riječi zdravo za gotovo, to govori kakvu BiH on zamišlja”

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik prokomentirao je izjave njemačkog kancelara Olafa Scholza nakon sastanka s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Denisom...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -