Nedjelja, 19 svibnja, 2024

MOON: Washington više ne vjeruje Miloradu Dodiku i zato će …

Must Read

U ekskluzivnom intervjuu za FACE TV koji će biti emitiran u petak, 23. kolovoza, u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem, američki veleposlanik Patrick Moon govorio je o odnosima Američke ambasada u BiH s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom . Moon ističe da su Američka ambasada, kao i općenito američka administracija, zbog brojnih prekršenih dogovora i neodgovornog ponašanja prekinuli sve odnose s Dodikom, te da Washington naprosto više ne vjeruje u njegove dobre namjere. 

Među stvarima koje mu se posebno zamjeraju, američki veleposlanik navodi Dodikovo svjedočenje u obranu Karadžića kojeg danas proglašava herojom, iako je prije samo nekoliko godina svoj ​​politički imidž gradio kao oštar protivnik Radovana Karadžića i njegovog političkog naslijeđa u RS-u, što je prema Moonu samo još jedan pokazatelj neprincipijelnosti i nedosljednosti predsjednika Republike Srpske.

Moon također nedopustivim smatra Dodikovo kritiziranje i vrijeđanje stranih predstavnika u BiH, posebno ističući slučaj francuskog veleposlanika Rolanda Gillesa , za kojeg tvrdi da je osoba izuuetnog karaktera koja iskreno želi pomoći našoj zemlji. 

Međutim, iako su odnosi s Dodikom zamrznuti, američki veleposlanik naglašava kako se predstavnici američke diplomatije sastaju s drugim članovima SNSD-a, kao i oporbenim političarima iz RS-a, te da s njima imaju korektnu suradnju. 

Što se pak Dodika tiče, Moon navodi da je zbog njegovog, za jednog lidera nedopustivog ponašanja, te brojnih prekršenih dogovora, američka administracija izgubila svako povjerenje u njega te da u skorije vrijeme ne namjeravaju obnavljati odnose.

Što je sve na račun bahatog predsjednika RS-a izgovorio odlazeći američki ambasador u BiH te kakve će daljnje korake SAD poduzeti prema Miloradu Dodiku, gledajte u petak, u 18:45 na FACE TV-u.

(DEPO PORTAL / BLIN MAGAZIN / dh)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

MACELJ: Jandroković odao počast žrtvama na najvećem stratištu bošnjačkog naroda. Osudio komunističke zločine vojske Franje Tuđmana vrhovnika hrvatske vojske pred kojim se 1945 povukla...

  Komemoracijom na zagrebačkom groblju Mirogoju u subotu je obilježena 78. godišnjica Bleiburga. Počast suradnicima Adolfa Hitlera i njihovim članovima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -