Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Čović: Uvjete za NATO i EU možemo riješiti u paketu

Must Read

Mi smo još prošle godine predali prijedlog da se članovi Predsjedništva iz Federacije biraju indirektno. Odgovara nam i opcija izbora kroz Parlament BiH, a i direktni izbor kroz kantone, kao izborne jedinice uz određena bodovanja. Taj model nazvali smo minimalna multietnička zastupljenost – izjavio je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović u intervjuu za današnji Dnevni avaz.

Čović je dodao da ne bježe ni od  asimetričnog rješenja, jer je “toliko stvari u ovoj zemlji asimetrično”.

– Hrvati žele imati mogućnost da kao narod biraju svog predstavnika u Predsjedništvo BiH – kazao je Čović.

Po njegovim riječima ako bi se riješio slučaj “Sejdić – Finci”, pitanje vojne imovine ne bi bilo problem riješiti i kroz bilateralne razgovore.

– Stavili smo prošle godine i potpis na dogovor. Dakle, tu nema nekih velikih razlika među strankama. Mislim da se razlikujemo u nijansama. Usudio bih se reći da „Sejdić – Finci” i pitanje kompletne državne imovine, uključujući i vojnu, možemo riješiti u paketu – naveo je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Fena

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -