Srijeda, 26 lipnja, 2024

STANO: Iza Sattlera stoji EU, napadi na njega su opasne klevete

Must Read

BRUXELLES – EU najoštrije osuđuje napade i neutemeljene kritike Johana Sattlera, posebnog predstavnika EU i šefa Delegacije EU u Sarajevu, a on uživa punu podršku Josepha Borrella, visokog predstavnika EU-a za sigurnost i vanjske poslove.

Prema riječima Petera Stanoa, glasnogovornika visokog predstavnika EU, EU će nastaviti svoj angažman u BiH preko Zatlera kao svog predstavnika u BiH.

“Veleposlanik Sattler, u ime EU iu ime država članica EU, neprestano radi na promicanju europskih vrijednosti i principa u BiH i približavanju BiH EU. Također se angažira sa svim političkim predstavnicima na premošćivanju razlika i razgovara o problemima.sa svima, uključujući i predstavnike civilnog društva. Svi oni koji tvrde suprotno, kao i sve optužbe i kritike na račun veleposlanika Zatlera u ovom kontekstu, opasne su klevete koje ne pomažu približavanju BiH EU, “Stano rekao je.

Odgovarajući na pitanje o predstojećim izborima u listopadu, Stano je naglasio kako EU jasno poziva sve političke lidere i sudionike u BiH da učine sve ne samo za nastavak reformi i dijaloga, već i da izbore organiziraju kako je planirano u listopadu.

“Ključno je da se ovi izbori održe, te da građani BiH dobiju priliku sudjelovati u slobodnim i poštenim izborima koji su adekvatno financirani. U tom kontekstu pozivamo članove Vijeća ministara BiH, posebno ministra financija, da iskoristite sljedeću sjednicu.” u ponedjeljak i usvojite nacrt proračuna. Pozivamo i na donošenje hitne odluke o financiranju Središnjeg izbornog povjerenstva BiH. Sadašnja blokada mora odmah prekinuti”, rekao je Stano.

- Advertisement -

10 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Gemini je od sada dostupan unutar Gmaila

Google je još u veljači najavio integraciju AI asistenta Geminija u sve svoje glavne alate, uključujući Docs, Sheets, Slides,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -