Petak, 3 svibnja, 2024

Savez bošnjačkih NVO osuđuje vrijeđanje žena s hidžabom koje obavljaju javne funkcije

Must Read

 Između ostalog, Stjepan Kljuić je rekao “Ja kada vidim onu ministricu obrazovanja u Županiji Sarajevo, zabrađena. Pa što ona misli, šta misle ona inovjerna djeca, kad je vide… Pa to se pojačava.”

Ovakav islamofobični komentar prema ministrici koja obavlja javnu funkciju samo zbog toga što je žena koja nosi hidžab je eklatantan primjer homofobičnog i rodno zasnovanog verbalnog nasilja u javnom prostoru – navodi se u priopćenju Saveza bošnjačkih NVO.

Dodaje se da nazivanje pokrivenih žena „zabrađenim“ predstavlja ličnu uvredu za sve žene koje nose hidžab.

– Bilo koja žena čiji je vlastiti izbor i pravo da nosi hidžab ne može biti kritikovana zbog tog svog uvjerenja u demokratskom društvu. To se posebno odnosi na one žene koje su svojim trudom i radom stekle odgovarajuće stručne kvalifikacije za obavljanje državnih funkcija.

Stoga je nužno da kao društvo osudimo vrijeđanje žena s hidžabom u javnom prostoru – ističe se u priopćenju.

Dodaje se da su funkcioneri koji obavljaju javne dužnosti podložni kritici samo na osnovu svoga rada i rezultata za zadatke koje su im povjereni u vršenju takvih dužnosti.

– Stjepan Kljuić je dužan da uputi javno izvinjenje ministrici Hota-Muminović te da se u budućnosti suzdrži od vrijeđanja žena s hidžabom. Tražimo od nadležnih policijskih i tužilačkih organa da krivično procesuiraju ovakav i sličan govor mržnje – priopćeno je iz Saveza bošnjačkih NVO.

Dnevnik.ba

- Advertisement -

86 COMMENTS

  1. Hidžab, dimije, fes, džamije, zločini, nabijanje Srba na kolac, teror, pokrstavanje Srba, pljačka srpske imovine, progon porodica, SVE SU TO TRAGOVI ZLOČINAČKE OTOMANSKE IMPERIJE KOJA JE U BOSNI UBIJALA 400 GODINA.

    I ZATO,
    SVE TRAGOVE ZLOČINAČKE ISLAMISTICKE OTIMANSKA IMPERIJE NA BALKANU TREBA ZBRISATI.

    • Pokusali ste genocidom.
      Zavrsilo je Americkim spasavanjem Banja Luke 1995.
      Genocidas,sjedi dole dok vam nismo oduzeli i to sto su vam stranci dali.
      Ali,prije toga obrisi sline.

          • VELIKO evropsko ime ŽAK ŠIRAK PREDSJEDNIK FRANCUSKE juna 1995 na Londonskoj konferenciji reče SRBI SU NAROD BEZ REDA ZAKONA I VJERE što će reći NAROD svetosavskih paganskih Isilovaca terorista idiota i UBICA opasan po okolinu i remetilacki faktor Evrope

        • VELIKO evropsko ime ŽAK ŠIRAK PREDSJEDNIK FRANCUSKE juna 1995 na Londonskoj konferenciji reče SRBI SU NAROD BEZ REDA ZAKONA I VJERE što će reći NAROD svetosavskih paganskih Isilovaca terorista idiota i UBICA opasan po okolinu i remetilacki faktor Evrope

    • apsolutno tako brate po krstu!
      uvijek se mora naglašavati da je to bila
      genocidna osmanlijska, terorrističkka okupacija!!

      • VELIKO evropsko ime ŽAK ŠIRAK PREDSJEDNIK FRANCUSKE juna 1995 na Londonskoj konferenciji reče SRBI SU NAROD BEZ REDA ZAKONA I VJERE što će reći NAROD svetosavskih paganskih Isilovaca terorista idiota i UBICA opasan po okolinu i remetilacki faktor Evrope za završni genocid nad Bosnom GENOCID u srebrenici potrebno je angažovati najmanje 35 hiljada Srba

    • Hidzab nije mahrama…
      A MAHRAMU o kojoj je riječ nije izmislio KUR’AN već Biblija….ostalo je korporaCIONISTICKA IDEOLOSKA MANTRA..da je veliki Kljujić dobro osinut SH titoizmom otelo mu se..

      • Mahrama je tradicionalna nošnja bih područja, a nije hidžab. Nigdje u Bibliji nije zapisana mahrama i nije uopće vezana za vjeroispovjed. Nosila ju je i tvoja prababa i baba/nena. Hidžab se nosi tamo gdje su islamisti. U Bosni tek poslije 1995.godine, ranije ne. Samoisticanje i vjersko samoobilježavanje. Naprosto smiješno za 21. stoljeće.

        • Sexualno samooboljezavanje gole zadnjice je prijatnije na radnom mjestu… više danas na selu nose maramu katolkinje i pravoslavne nego MUSLIMANKE…urednije je…ovdje je po srijedu ideologija,mahrama tako pripada islamskim teroristima a ne ukusnom i bonton odijevanju…

  2. Kljujić je pokušao objasnit da je ona ministrica svih građana i kada obnaša javnu funkciju mora se ponašati u skladu s funkcijom…ali očito ne razume oni kojima je to upućeno….ipak je kultura dosta složena i zahtjevna disciplina!

    • Upravo tako, zahtjevna disciplina. Privatno, može staviti i vreću na glavu, nije zabranjeno. Javno, za svaku osudu- jer stvara secesionizam u javnoj službi koja je zajednička i sekularna.

  3. Interesantno 🙂 – kod svih ovih ćaafira koji su se prodali sarajevskim islamistima – pred smrt do do grižnje savjesti i pokajanja 🙁 🙁 …

    Nije pakšu Stjepan jedini 🙁 , ima ih puno takvih u Sarajevu 🙁 ! On meni nema Bosne 😎 😎 !!!

    • Kratki,kod tebe algoritmi ne rade a?
      Nahodaces,kad dodje vakat,doce i vrijeme.
      Sejdo ce opet u fotelju a vi bujrum u osnivanje treceg.
      Sve ste sanse prokockali i scetovali.
      Htjeli ste sve a dobili nista,kompromis jok i bice sok.

        • Hocu,hocu.
          Kad odradi olovka,kalas se podmazuje.
          U svakom vaktu na pravom mjestu.
          Gdje god pogled bacis,ja sam tu.
          A Kratkog sanjam,valjda cu ga “dosanjati”.

          • Ovako su oni ratovali i u prošlom ratu, na kurblu iz dijaspore. Bez kvaćica, brez kalaša. Vidiš mu nicka, beg. Beguje negdje na skandinavskoj obali, guleći tuljane. Tuljan begovat.

          • Ajde buli skidaj reparirani himen da bi bio superioran zaostala bezzuba umnopodkapacitirana spodobo😂😂 evo i čednici 🍌da se zabavi( napomeni da se špica jede) 😂😂😂

          • Naravno da s tobom nema razgovora kao s covjekom,jer to niti nisi,ali dovoljno je da izglasamo Sejdu,6 nasih Hr u Dom naroda i da ti i takvi ostanete u kamenjaru.
            Da,i da uklonimo mogucnost da kladionice i dalje budu vitalni nacionalni interes.
            Bez toga vas nema,gotovi ste,odlazite,nestajete.
            Hajde sada jos koji smajlic😉 sine nemoralne zene.

          • Mogu te primitivac mekinjama kupit😂😂 platit cu ja rekonstrukciju himena 6000km u rajvosa, nije beg cicija😂😂😂 evo i tebi 🍌 da se zabaviš.

          • Pa ti znas da je moj moralni supremacizam i moje porodice a pogotovo zenskog dijela prema tebi i tvojima kao Mont Blanc.
            A sta je to moral i etika pitas se?
            Sve ono sto ti tvoji nemate.

          • A duša draga bezzuba opet glumi inTELEktualca… hoće opet biti falsifikata povijesnih kao što napisa nedavno kako je lik iz 9. st. pisao o liku iz 11.st. ne bi li opravdao nacionalni jad i zbunjenost terminom bošnjoook …. otkad braća ostaviše jad i siromaštinu kiafirima za malo zlata totalni potop,tko repa bez korijena……😂😂😂😂 čiko da 🍌🍌

          • Najeebe Ti se “Kratki” mamare osuunećene 😉 , ostavi broj telefona pa da te odradim…

  4. Hidzab,taj vjeciti trn u oku neprijatelja islama.
    Njihove zene gole,pa ljubomorni. A ne znaju fukare da su i njihove zene nekad vodile racuna o svom dostojanstvu. Danas su obicna razgolicena roba.
    Hvala Allahu na islamu!

  5. Niko ne spori pokrivenim ženama pravo na rad. Ali ne može na čelu državne ili kantonalne institucije biti osoba sa vjerskim obilježjima. Ona je ministrica svima, svim narodima, a ne samo muslimanima. Nije ona na čelu Islamske zajednice već na čelu ministarstva u gradu gdje žive i druge nacije. Građanska država je sekularna država, a ne vjerska. Sad da postave u Mostaru časnu sestru za ministricu obrazovanja, Bošnjaci bi imali prigovore.

  6. Danas je u Vitezu obavljena dzennaza za 9 identificiranih zrtava stravicnog zlocina koji su pijane horde tzv hvo-a pocinile u Ahmicima.

  7. Pepi ih zna u dušu – prvo kaže nešto što godi njihovim, a kada je o Srbima riječ, i njegovim ušima, a onda ih tuče u mali mozak.

    • Onda nema krsnih slava krizeva u skolama opvinsma i županijama i nema betonskih greda iznad mostara nema krizeva kraj puta nema paganizma svetih anta i kanta kao zastitnika ovog onog ili gradova…

  8. Najskuplje kave na svijetu dolaze iz Indonezije, Tajlanda i Tajvana, a koštaju i do 100 dolara po šalici. Riječ je o posebnim zrnima kave koja se sakupljaju iz izmeta mačaka cibetki, slonova i ma.jmu.na makaki koji se hrane kavom s plantaža.

    Vjeruje se da se zahvaljujući probavnom traktu ovih životinja pojačava okus ne probavljenih zrna kave koja je iznimno cijenjena.

    Slično kao na Prostoru Džihada (u Bošnjakistanu) gdje, poput Hota-Muminović, džamijaške graDŽanke i graDŽani, kao i džamijaški janjičari, masovno srču ono što iza.se.ru njihove hodže, džamijaški “intelektualci” i političari. GraDŽani se ubiše od silnog kahvenisanja kahve pripravljene u auspufu političkih islamista. Istina, Sejdo Komšić uživa tako što auspuf kahvu prije srkanja “zašećeri” ljutim Badelom. Ćo’ek ne voli slatko.

  9. Sto je to hidjab, je’l to sudar? bar meni izgleda tako. Ili je to prevod sa turskog na hrvatski. Molim da me skolujete o tome. Znam da tu kod vasi komentatora ima dosta jezikoslovaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -