Utorak, 30 travnja, 2024

UPOZNAJTE STVARNOG RUŠITELJA PRAVA HRVATA: Lik je bio potpuni idiot. Udario je u sam temelj Ustava BIH a svoje nepoznavanje Daytona potvrđuje u izjavama desetljećima kasnije

Must Read

Iako se u medijima stalno spominju Bošnjaci kao krivci za rušenje Ustava FBIH to baš i nije tako. Oni su samo korisnici usluge preglasavanja koju im je poklonio netko sa strane.

Bio je to u početku Robert Barry, Amerikanac iz OSCE-a koji je nametnuo idiotski izborni režim 2000-e godine. Potom Austrijanac Petritsch. Dolazi iz one zemlje koje tu odvajkada kontrolira kaos i izaziva nemire s posebnim fokusom da se osveti Srbima. Ako to znači ujedno i uništenje Hrvata  i urušavanje mirovnog sporazuma i međunarodnog prava, ništa to. Sitnica.

OSCE i OHR  dakle a ne SDA su stvarni autori tektonskog poremećaja koji je doveo do urušavanja ustavnog poretka u BIH još davnih godina a koji kao da se namjerno u svojoj kulminaciji želi sinronizirati s ruskom krizom. Kako bi se sukobi ako dođe do prestanka rata u Ukrajini u 9 mjesecu kako se najavljuje, mogli projektirati u 10 mjeseci u BIH.

Jer sive eminancije, trgovci oružja, trgovci tuđim životima moraju raditi.

Zato  je nekima nedopustivo da se prostor BIH stabilizira.

Zato im je Milanovićeva inicijativa da se stabilizira BIH, kao trusno područje a ne samo Finska i Švedska, neprihvatljiva i “kontradiktorna”.

Jer eto Putin može produljiti pipke u Finsku i Švedsku, to su male, slabe  i valjda nestabilne zemlje u kojima postoje ruski proxyi dok bi BIH prema toj logici mogla biti neka bogata, snažna i stabilna demokracija kojoj Putin ne može ništa. Jer su u njoj svi antiputinovci.

Doista ako je cilj Zapada da NATO uđe u Finsku i tako ohlade Putina od ideje daljnjih sukoba, zašto cilj Zapada nije stabilizacija odnosa u FBIH između Hrvata i Bošnjaka i uvođenje FBIH u NATO? Nije li upravo ova kriza sjajna prilika da se NATO proširi barem na pola BIH?

Zašto dakle ismijavaju Milanovićevu inicijativu ti nekakvi Zeleni iz Njemačke duboko involirani u BIH i provociranja Srba te ponižavanje BIH Hrvata?

Pa zato što projektiraju sukob koji su počeli još 2001 godine. Puten g. Barrya i g. Petritscha. Ubojica Daytona.

OHR mafija – oni koji su milijune primili da čuvaju Ustav BIH,  autori su fatalnog protuustavnog izbornog rašomona iz 2000. godine zbog kojeg je došlo do proglašenja Hrvatske Samouprave, a predsjednik Jelavić bio optužen te mu je spreman zatvor.

Spasio se bijegom. Te ga danas gotovo nitko ne uzima za izjave. On je jedan od najvećih živućih dokaza krimogenosti OHR-a.

Amerikancima i Austrijancima se i danas okreće želudac na spomen Jelavićevog imena. Možda zato jer  je vrijeme pokazalo da je OHR progonio potpuno nevinog čovjeka. Bio je na strani Ustava, što će kasnije biti potvrđeno presudama Ustavnog suda a i optužnice oko Hercegovačke banke su otpale.

Oni “štitonoše “ustavnih zastava, namjeravali su uništiti život čovjeku koji je stao u obranu Ustava. Nešto slično planiraju s Dodikom. I s Čovićem ako se usprotive rušenju Daytona.

Nakon Barryevih amandmana 2000 koji su bili prst u oko Ustavu BIH, nakon tenkova, rušenja Hercegovačke banke, i testiranja hrvatske snage u BIH došlo se do nekih statističkih podataka. OHR je odmjerio vlastite mišiće.

Kreće već iduću godinu novi  udar na Ustav.

Petritsch, koji je plaćen da čuva Ustav uzima penkalu i rafala na Ustav. U tom trenu kao pokošeno pada međunarodno pravo. Koje od tada i ne postoji. Nemoguće je da je jedan međunarodni mirovni ugovor mogao biti tek tako izbrisan bez reakcije vladara međunarodnog prava da tadašnji vladar nje dao zeleno svjetlo Petritschu da u zračnoj luci (u koju je više puta slijetao Osama Bin Laden i njegov crew nego svi zapadni  investitori skupa), išara Dayton po svojoj slobodnoj procjeni i po ćeifu jedine proterorističke partije na tlu Europe – SDA.

Petritsch, korumpirani nacistički gad iz Austrije, navodno je htio uvesti Srbe u ustav FBIH provodeći presudu Ustavnog suda o konstitutivnosti.

No kako to već biva Austrijanci mrze Srbe. Srbi su im u prvom svjetskom ratu uništili carstvo a u drugom pokupaj obnove istog. Nemoguće je zamisliti Austrijanca koji bilo gdje i na bilo koji način jača položaj Srba.

Petritsch je uveo neke srpske pozicije u FBIH ali ih je sve dao na upravu Bošnjacima. Jer srpsko je po staroj bečkoj navadi, sve ono što se otima ili daje drugome.

Uveo je tako Wolfghang halal Nazi zapravo kulturu majorizacije. Legalizirao je oblike političkog nasilja koje Dayton do tada nije dopuštao. Koje niti jedna zapadna demokracija ne ne dopušta. Budući da se svaka demokracija temelji na principu predstavništva a ne uzurpacije predstavničkih mjesta od strane onih kojima ta mjesta ne pripadaju.

Dom naroda FBIH temelj je opstanka BIH

Tako Dom naroda u FBIH umjesto predstavnika koje biraju federalni  Srbi biva popunjen Srbima koje će odabrati Bošnjaci. Umjesto kluba kojeg trebaju birati manjine u BIH, tamo sjede pripadnici manjina koje izabiru Bošnjaci. Shvaćamo li o kakvoj se otimačini radi?

Nitko iz Međunarodne, pa ni iz židovske zajednice u BIH da postavi pitanje zašto su dopustili da BIH bude jedina zemlja na svijetu u kojo Muslimani nameću predstavnike Židovima u klubu manjina u FBIH? Umjesto tog postavlja se sljedeće pitanje: Do kada će se muslimanskom Židovu i poltronu Jakobu Finciju braniti pravo da se kandidira kako bi ga muslimani mogli nametatti i koristiti se njime u borbi protiv Srba i Hrvata?

Wolfghang Nazi Petritsch predao je  Bošnjacima kontrolu svih manjinskih pozicija na tlu FBIH.

Zamislite apsurda, danas tako tisuće Bošnjaka koji preziru Izrael i veličaju Palestinu biraju predstavnike manjinskim Židovima.

I dok Finci skakuće po bošnjačkim notama i kmeči kako ne može biti biran, ta bijedna hairli kukavica, potrčko SDA, nikada javno neće reći kao je Židovima oduzeti pravo utjecaja na najvažniju instituciju u zemlji namijenjenu manjinama – Dom naroda.

Uz predaju srpskih i židvoskih pozicija Bošnjacima,  Petritsch nezakonito krši suverenu hrvatsku kontrolu nad hrvatskim pozicijama.

Tako se Hrvati od tada bore da  u Domu naroda imaju 2/3 pozicija. Iako prema ustavu Hrvati u hrvatskom Domu naroda moraju imati 100% pozicija.

Ta užasna majorizacija potom se slavi kao festival demokracijer jer eto Bošnjaci su pokazali da su u stanju birati Hrvata! Pobijedili su kažu, jebote, sami sebe!

Izvojevali su moralnu, transcedentalnu pobjedu nad vlastitom robovlasničkom prošlošću.

Tako će mladi SDA pulen Zahiragić u jednoj emisiji reći da je situacija u kojoj Bošnjaci nameću Komšića, jednako revolucionarna kao i situacija u kojoj su Amerikanci pobijedili sebe kad su za šefa USA izabrali crnca! Koje li retoričke perverzije.

Nesvjesno ili da, Zahiragić želi reći da su Bošnjaci bili robovlasnici i kolonijalisti, doseljenici na ove prostore, a Srbi i Hrvati du po toj logici bili njihovi berači pamuka. Ili domorodci ili oni koje su porobili pa doveli u BIH da rade za njih.

Pa je valjda čin u kojem Bošnjak na mjesto hrvatskog člana Predsjedništa bira Hrvata čin pobjede bošnjačkog robovlasničkog društva nad samim sobom. Isti taj robovlasnički kompleks i pokajanje čine valjda i  kada Srbima nameću potpredsjednika Dunovića na razini FBIH. Koje li milosti. Ne biraju Bošnjaka muslimana za srpskog potpredsjednika nego baš Srbina. I to ćelavog Srbina crnca!

To je taj katarzični , nama iz suterena državnih prava, neshvatljivi čin građanskog džihadizma.

Petritschevim amandmanima otvoren je put džihadu SDA. Put novim sukobima.

Daytonski mir najednom postaje Muhamedov Hudejbijski sporazum. Umjesto okvira koji niti jednoj strani nije davao mogućnosti otimačine i poniženja drugih ili trećih postao je okvir u kojem SDA džihadizam izjeda zemlju i tri društva udaljuje jedno od drugih. Petritsch nas je naučio kako se ponovno iznova možemo kvalitetno mrziti. Kada se krenemo ubijati on i njegovi dostavit će nam oružje, potom možda neki novi mirovni plan.

Daytonski sporazum prestao je postojati samo 6 godina nakon što je potpisan. 2001 godine.  A preglasavanje , koje je prema Daytonu nemoguće,  nametnulo se kao najvažniji princip “suživota” u FBIH.

Važno je naglasiti da su godine od 1996 do 2001 bile godine potpunog  progresa u odnosima i harmonije u FBIH u kojima se postiglo mnogo.

Nije postojala mogućnost preglasavanja. Nije bilo pakta Srba i Hrvata. Jer nije postojalo OHR-ovo rušenje Doma naroda.

A Dom naroda, kojeg je srušio OHR,  jezgra je Ustava BIH.

Dom naroda u FBIH bira se iz kantona/županija. On potom imenuje Vladu FBIH. Pa je jasno da Vlada FBIH nije nadređena kantonima jer oni biraju nju a ne ona njih. Oni su stoga gornja razina državne vlasti. Bez njih nema Vlade Federacije. Vlade kantona postoje i bez vlade Federacije.

Dom naroda nastao je kada Hrvati i Bošnjaci između mira i rata pristali na mir. Između teritorijalnog federalizma ili institucionalnog federalizma biraju ovo drugo.

Sad se konačno puca u ovo drugo. U Dom naroda. Hrvate se kažnjava jer su odustali od teritorijalnog federalizma i povjerovali svijetu da ih institucionalni federalizam može jednako štititi. Pa je potom taj svijet srušio taj federalizam.

Dom naroda je u suštini  hrvatski institucionalni entitet. Koji im jamči ravnopravnost u FBIH. Sve je to potvrdio Ustavni sud.

Dati pravo Bošnjacima 2001 da otimaju tuđe klubove Domova naroda znači pozivati ponovno na rat. A to je Petritsch učinio. I nikada zbog tog nije dobio progon iz RH. Dapače u RH je nakon pljačke Herceovčke banke kupio kuću. U kojoj godinama uživa. Sad mu se pridružio i Inzko. Stanovnik Drvenika.

Za kada je Schmidt planirao sukobe u BIH? Što su mu odredile gazde?

 

Obesmisliti Dom naroda u FBIH znači ubiti FBIH. Ona time prestaje postojati. A vjerovati kako će Hrvati pristati šutke na to naprosto je idiotizam.

Pucanjem u Dom naroda OHR želi izazvati sukobe u FBIH.

Potom će Eufor krenuti na Hrvate ,proglasit će se bošnjačka vlada s par hrvatskih bioloških ukrasa, ljudi su to bez morala, lovci u mutnom, ljušture poput lijanovića, budimira i juriišića. Bit će privedno nešto hrvatskih lidera i aktivista privremeno, kao u Kataloniji, a Srbima će se pokazati što ih sljeduje.

Hrvati će tako privremeno biti eutanizirani.

Sve to samo zato jer se dva naroda osnivača BIH , Hrvati i Srbi nisu mogli dogovoriti o zajedničkoj strategiji progona OHR okupatora iz naše zemje i ignoriranja neustavnih izbora.

I da se razumijemo : Sve je ovo priprema za austrijski i njemački obračun sa Srbima. Nikad im nisu oprostili poraz u oba svjetska rata.Hrvati su tu tek kolateralna meta koju treba staviti pod kontrolu prije nego krene konačna osveta Srbima. Staroj austrijskoj meti. Koju Beč naširoko predstavlja kao ruskog proxya.

Zato je ponašanje oporbe u Srpskoj i više nego naivno.

Ovi izbori nisu udar na Hrvate, oni mogu preživjeti i bez FBIH. Ionako žive od realnog sektora i od vlade Muslimanije nemaju niti trebaju išta.

Štoviše formalnim otimanjem pozicija Hrvatima SDA će se suočiti konačno s vlastitim nestajanjem jer više neće biti dežurnih krivaca Čovića i HNS-a da se čupa na njih, a Hrvati će konačno odmoriti pa se kao poslovno sposobni početi i oporavljati u FBIH. Koja za njih više neće niti postojati. Rodit će se i prve prave HERE. Stvarne protudržavne organizacije u Hrvata. Schmidt neće smjeti proći van 23% BIH bez NATO cijevi.

Što god da činili SDA konačno čeka sukob s vlastitim narodom. Koji se brojčano gotovo prepolovio. Radi se naime o najbolje skrivanoj tajni u Bošnjaka. Zabranjeno je uopće spominjati na halal i hairli medijima da su cijeli gradovi prazni i da džamije po Bosni baš i nisu tako pune kako priča Bakir. Vakat došo a džamnije poluprazne.

Ali zato jesu one po Njemačkoj.

Vratimo se na Srbe.

Poanta priče je u otimanju 2/3 državnih pozicija s kojih će se u konačnici pucati na Srpsku i Srbe. Koji naivnim izlaskom na ove izbore, sebi nesvjesno crtaju metu na čelu.

Da se kojim čudom dogovorio zajednički srpski i hrvatski bojkot svih institucija BIH, pa  i izbornog procesa ništa u BIH sve do usvajanja ustavnog izbornog zakona više ne bi bilo isto. Jer osnova provođenja SDA politike , koju provodi OHR, jeste držanje srpskog i hrvatskog pitanja u BIH odvojeni. Ako se ujedine proces kontrole BH krize prestaje. Jer BIH u tom trenutku počinje kontrolirati srpskohrvatska ustavna većina.

Ponovno je za ovoj dogovor zajedničkog bojkota krivac oporba u Srpskoj. Karadžićevci.Zbog koje Dodik ne smije podržati Hrvate u proglašenju Izbornog procesa neustavnim.

Isti su to  oni koji su krivi i za početak sukoba u BIH. SDS. Četnici.

Primaran im je cilj rušenje Dodika i ostvarenje još neke nove nekretnine po Londonu. Tu je i PDP, UK stranka instalirana u Banja Luku.

Niti jedni drugi nemaju vizije. Ali zato imaju brojne stanove.

Tako je i sa SDA. I njih zanima samo još jedan novi veliki banjalučki stan. Bošnjakistan.

A sve to, što se događa ili će se dogoditi, ponavljamo, omogućio je čiko s početka priče. Lik koji nije nit pročitao Ustav BIH. Lik koji je srušio međunarodno pravo. I naprosto se u nekom bunilu pitamo, kaki i zašto sve ove godine naši predstavnici u politici uopće poštuju te amandmane? Nemaju niti ustavnu niti bilo koju osnovu da ih se poštuje.

 

Sve to potvrdio je i Ustavni sud BIH u presudi Ljubić. SDA je bojkotirala implementaciju te presude te u posljednjem pokušaju pokušat će uzeti hrvatsku klub Doma naroda i izmjeniti Ustav kako njima paše. Potez očajnika.

Umjesto da se ignorira i OHR i CIK. OHR Da se sazvao saborom Hrvata i Srba i ustavotvorna skupština BIH,  da su se proglasiliu neustavnim amandmani Wolfghanga Petritcha i donijela odluka povratka na izvorni Dayton, te se na teritoriju pod kontrolom Srba i Hrvata proglasila BIH. A Bošnjaci potom lijepo pozvali u nju da joj se pridruže. I bujrum. Mirna BIH.

- Advertisement -

26 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Srbče
Srbče
1 year ago

E moji Hrvati ako bošnjaci izaberu Šarovića u predsjedništvo.Što se može desiti.Neće biti nikoga da štiti hrvatske interese.Osim toga 3 člana predsjedništva mogu jednoglasno da daju saglasnost za izlazak vojske na ulice.U slučaju da pokrenete 3 entitet.A čujem da se Čović neće kandidovati,a možda neće ni Komšić ali možda se djaferbeg izjasni kao hrvat .sve je moguće u ovoj debilistanskoj tvorevini.

Anonimac
Anonimac
1 year ago
Reply to  Srbče

a šta je sa dodikom?

Anonimac
Anonimac
1 year ago
Reply to  Srbče

Ovo je diplomata koji je kardinalu Puljiću rekao: “Vi Hrvati ili se asimilirajte ili iselite”
https://hms.ba/hms-otkrivaovo-je-diplomata-koji-je-kardinalu-puljicu-rekao-vi-hrvati-ili-se-iselite-ili-asimilirajte/Kardinal
Puljić: Američki diplomat mi je rekao da se Hrvati moraju asimilirati ili odseliti
https://poskok.info/kardinal-puljic-americki-diplomat-mi-je-rekao-da-se-hrvati-moraju-asimilirati-ili-odseliti-zao-mi-je-sto-nije-stvorena-normalna-drzava/

Anonimac
Anonimac
1 year ago

od kada ja govorim
ovo što vi tek sada pišete,
dok je titanik već 4/5 potonuo
i više mu NEMA SPASA!
kasno palite…

Phoenix
Phoenix
1 year ago
Reply to  Anonimac

Ni Moskvi nema spasa

Kvico
Kvico
1 year ago
Reply to  Anonimac

Ajde,tako pametan a anoniman?Steta ,bas steta

Anonimac
Anonimac
1 year ago
Reply to  Kvico

bolje to nego ljiggo plenkyguizzicin… kvico, za senvič picco

Anonimac
Anonimac
1 year ago

ipak ima nade, sve će se riješiti brzo, kako je adezej obećao!
https://www.youtube.com/watch?v=r4eJvwtQJu4
https://www.youtube.com/watch?v=dxJHecyYBno

Bošnjak
Bošnjak
1 year ago

Shvatili su u EU i ostatku svijeta da je BIH država Bošnjačkog naroda,da su glavni problem ove države krćšani pravoslavci i katolici,da ovaj problem može biti riješen svođenjem kršćana na manjinu i statističku grešku,tako i djeluju.Kršćanima u BIH,pravoslavcima i katolicima ostaje samo da shvate da žive u Bošnjačkoj državi BIH i da su u njoj manjina.

Pepo68
Pepo68
1 year ago
Reply to  Bošnjak

Te tvoje manjine cine 50% populacije BiH i drze 70% teritorija ovog usranog protektorata

Anonimac
Anonimac
1 year ago
Reply to  Pepo68

šta ero ima novo u Zagrebu, ovdje si manjina

Anonimac
Anonimac
1 year ago
Reply to  Bošnjak

Bošnjačka država ne postoji .Vi ste muslimani bosne bili i ostali ,o čemu trabunjaš .
Izmišljate naciju ko i sve drugo ,ali nećete još dugo
Nalazite se između srba i hrvata ,pa malo razmisli o tome
BiH nikad neće biti muslimansko islamska država pa ti bleji koliko hoćeš.

Anonimac
Anonimac
1 year ago
Reply to  Anonimac

Ovdje ste statistička greška ero, BIH je Bošnjačka država

Anonimac
Anonimac
1 year ago
Reply to  Anonimac

Bošnjaci ne postoje ,samo muslimani .E sad što se vi sramite imena muslimani o tome se da pričati
U BIH žive muslimani ,a bošnjaci su onda manjina ako ih ima.

Anonimac
Anonimac
1 year ago
Reply to  Anonimac

U BiH nema hrvata samo ima skutora ito ti je isto.

Anonimac
Anonimac
1 year ago
Reply to  Anonimac

Nije ni blizu .Vi se izjašnjavate ko bošnjaci a u stvari ste muslimani ,samo vas sramota vaše nacije .
Bošnjaci ne postoje u BIH ,a ako i postoje onda su manjina .
Bošnjaci su možda neka vjerska nakupina ,nastala u ratu .Prije rata su u BIH živjeli hrvati ,srbi,i muslimani .
To ti je istina od koje ne možete pobjeći ,ma koliko se trudili.

Anonimac
Anonimac
1 year ago
Reply to  Anonimac

ne možeš ti islamissti ućerat ništa u tuuppu glooovu!

Anonimac
Anonimac
1 year ago
Reply to  Anonimac

put putuje latif aga u ….. anadoliju, onom ratnom zločincu

Kvico
Kvico
1 year ago
Reply to  Anonimac

Jes vala,zato je i problematicna

Blanka
Blanka
1 year ago

Jel ovo adezej narucio clanak? Nismo krivi mi, krivi su svi osim nas. Mi samo jamljamao u ime nacionalnog interesa….

ŠIŠMIŠ
ŠIŠMIŠ
1 year ago
Reply to  Blanka

ova BLANKA ima noćne more od HDZa

Nije Jozo
Nije Jozo
1 year ago

BiH je kao Lav samo je pitanje kada će da rikne.

HDZ BiH
HDZ BiH
1 year ago

HDZ samo brine o Hrvatima sve drugo su samo iluzije

Mujguri 93.
Mujguri 93.
1 year ago

Morati će VP nametnuti izmjene Izbornog zakona, ako ne želi da reaktiviramo hrvatski entitet u BiH. Jer je sasvim sigurno da mi Hrvati više nećemo dozvoliti da nam ostatci turskog okupatora, koji se 93. preobukoše u nekakve izmišljene tzv. bošnjake, nameću Sejdu Komšića u Predsjedništvo BiH i halal Rvatine, Omere i Dilbere, u DN. Neka biraju između IZ i hrvatskog entiteta? Nam odgovaraju obje solucije, mada nam više odgovara hrvatski entitet. 

Anonimac
Anonimac
1 year ago

Ovo je diplomata koji je kardinalu Puljiću rekao: “Vi Hrvati ili se asimilirajte ili iselite”
https://hms.ba/hms-otkrivaovo-je-diplomata-koji-je-kardinalu-puljicu-rekao-vi-hrvati-ili-se-iselite-ili-asimilirajte/Kardinal

Puljić: Američki diplomat mi je rekao da se Hrvati moraju asimilirati ili odseliti
https://poskok.info/kardinal-puljic-americki-diplomat-mi-je-rekao-da-se-hrvati-moraju-asimilirati-ili-odseliti-zao-mi-je-sto-nije-stvorena-normalna-drzava/

Последний

‘Skinite se s TikToka i uzmite oružje’. Britanci ismijavaju gen Z nakon vijesti o mobilizaciji

  Mnogi su isprva mislili da je vijest mobilizaciji još jedna lažna vijest s društvenih mreža, međutim shvatili su da je istina...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -