Petak, 3 svibnja, 2024

‘‘Izetbegović kupuje vrijeme, krajnji cilj je da Federacija BiH postane dominantno bošnjačka‘‘

Must Read

Čović ističe da su dogovoreni predstavnici tri kluba naroda koji čine povjerenstvo za usuglašavanje prijedloga. Na prvoj sjednici tog povjerenstva Sredoje Nović u ime srpskog naroda i Bariša Čolak u ime hrvatskog naroda su se izjasnili da prijedlog nije štetan i takav će stav zauzeti, dok je Izetbegović uzeo poslovničko vrijeme koje mu daje pet dana da se izjasni.

– Ako se povjerenstvo ne usuglasi, procedura ide ka Ustavnom sudu. Kada dobijemo odluku Suda, nastavit ćemo rad – kazao je Čović.

Naglašava da je njegova dužnost da zaštiti interese Hrvata, te da sve ovo nije predstava za javnost, već zaštita jednog naroda kojem treba osigurati legitimno predstavljanje.

-Pokušali smo izbjeći nelegitiman način izbora predstavnika u institucijama gdje se bira po elementima konstitutivnosti. Sve se uklopilo u Ustav koji nismo ni na koji način mijenjali – kazao je Čović.

Ističe da je očekivano povučen vitalni nacionalni interes, što je nakon bojkota taktika za kupovinu vremena s ciljem da se ništa ne desi.

– Krajnji cilj je da Federacija BiH postane dominantno bošnjačka, čemu jedan dio Bošnjaka teži već neko vrijeme – ustvrdio je Čović.

- Advertisement -

28 COMMENTS

  1. Pa i sada je dominantno bosnjacka, neobavjestena nacionalna manjino.Naravno treba preuzeti europsku praksu iz prava nacionalnih manjina, te vas zasitit.

  2. Valjda je htio reći kako muslimani (bošnjaci ne postoje) kupuju vrijeme do izbora, kako bi na izborima sve učinili da F BiH pretvore u muslimanski entitet s Hrvatima kao nacionalnom manjinom. Da, ovo je muslimanima glavni cilj! Ali nažalost ti si slaba prepreka koja ih može spriječiti u ostvarenju zacrtanog cilja. Vrijeme ti je za radikalni zaokret ili da se što prije časno povučeš.

      • Bošnjaci, osim kao hrvatsko prezime Bošnjak, ne postoje. Dok muslimani u RH imaju sva moguća prava, iako isti nisu narod nego samo vjerska nakupina s turskim etničkim identitetom.

    • Tko su ti bošnjaci neka vjerska nakupina ,mi znamo samo za muslimane u BiH

      Muslimani iz BIH javite se i demantirajte ove tz bošnjake hoće da vam preimenuju naciju .Srame se da se zovu muslimani .
      U čemu je problem neka mi netko objasni ,zbog čega se srame svog naziva .

  3. U cemu je problem?Dominantno većinsko Bošnjačko stanovništvo?
    350000 Hrvata i 1400000 Bosnjaka.
    U cemu je problem?
    Problem je u tome sto se Hrvati boje sta će biti 10-20 godina.
    Prijedlog br.1
    Pohrvaceni bosanski katulici neka se vrate svojoj zemlji Bosni,gdje su isto kao i muslimizirani Bosnjani izgubili ono najbitnije naciju.
    Nacija i drzava na prvom mjestu.
    A ovi i ne znaju koje si im pretci bili nacije.
    Bosnjani katulici isto kao sto ovi drugi gledaju u tursku.A i Hrvatska i Turska vise je zla donijela ovom narodu nego dobra.I jedni i drugi samo znaju kada im treba glas na izborima.Erdoganu supljatoru da prkosi Evropu😂,a zapadnim susjedima zarad izbora jer im ublehe ne pale kod pismenih Zagrebčana.
    A drzava se prazni,i onda će ovdje kada i jedni i drugi postanu statističke greške naseliti nekog drugog.

    Kuku nama .

    • Jednim dijelom si u pravu ,to ti moram priznati ,ali nisi mi odgovorio što muslimanima u bosni smeta da ih zovemo muslimani .Pa muslimani su se zvali prije rata i nije to nikome smetalo .Ovi danas uporno govore nismo mi muslimani mi smo bošnjaci.
      U čemu je razlika između muslimana i bošnjaka neka mi netko objasni.

      • Jesu li ,,hrvati’’ iz BiH došli iz hrvatske ili DU Katulici Bosnjani,muslimani Bosnjani ,pravoslavci Bosnjani ili Bosanci.Nije stvar u vjeri,vjera bi trebala biti i tvoja i moja privatna stvar,bit je u nacij.
        I ti i ja smo i u Srbiji i u Hrvatskoj Bosanci,odnosno Hercegovci.Samo kada kome trebamo onda svo njihovu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -