Utorak, 30 travnja, 2024

Promocija monografije ”Austrougarske utvrde u Bosni i Hercegovini”

Must Read

Napretkov tjedan kulture 2022., završava u petak 8. travnja 2022. godine promocijom monografije ”Austrougarske utvrde u Bosni i Hercegovini”, autora Manuela Martinovića, člana HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar.

Promocija će biti upriličena u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača.

Manuel Martinović rođen je u Mostaru 1976. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Mostaru.

Diplomirao je 2000. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostar kao diplomirani pravnik. Predsjednik i osnivač Udruge za zaštitu fortifikacija ”Werk” u Mostaru.

Iz hobija terenski istraživač i entuzijasta vojne povijesti. Bavi se zaštitom fortifikacijske kulturne baštine, istraživanjem fortifikacija u regiji i BiH, organizacijom izložbi, predavanja, konferencija i dr.

Autor mnogih popularnih, stručnih i znanstvenih članaka na temu lokalne vojne povijesti sa fokusom na period između 1878.-1918., objavljenim u mnogim godišnjacima, časopisima, magazinima i portalima.

Autor knjige iz međunarodnog ratnog prava ”Zabranjene vrste oružja”.

Koautor knjige ”Bosnien-Von der Save bis zur Drina auf Altösterreichs Spuren. K.u.k. Sehnsuchtsorte in Bosnien-Herzegowina”.

Član je HKD Napredak, te i član Hrvatskog nacionalnog odbora za povijesne znanosti. Kolekcionar i autor Izložbe ”100 godina završetka Prvog svjetskog rata 1918.-2018.” u Mostaru.

- Advertisement -

2 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Šaćir soros
Šaćir soros
2 years ago

Austro ugarska utvrda u Bosni je proizvodnja srba i hrvata u Bosni e da bi se uništio islam u Bosni..Kasnije je AU AGRESIJA pokušavala da koriguje cilj agresije ali bilo je kasno…POSRBLJENI i PORVACENI BOSNJACI na razvalinama.osmanskog.carstva pljačkaju otimaju i ubijaju BOSNJAKE muslimane
..To traje i trajaće dok Bošnjaci ne.pocnu vraćati istom mjerom

TT TMujo
TT TMujo
2 years ago

Poskok…ne brisi odgovor..i ne jedite “ba-lijski burek”

Последний

‘Skinite se s TikToka i uzmite oružje’. Britanci ismijavaju gen Z nakon vijesti o mobilizaciji

  Mnogi su isprva mislili da je vijest mobilizaciji još jedna lažna vijest s društvenih mreža, međutim shvatili su da je istina...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -