Published On: Pet, tra 8th, 2022

Promocija monografije ”Austrougarske utvrde u Bosni i Hercegovini”

Napretkov tjedan kulture 2022., završava u petak 8. travnja 2022. godine promocijom monografije ”Austrougarske utvrde u Bosni i Hercegovini”, autora Manuela Martinovića, člana HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar.

Promocija će biti upriličena u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača.

Manuel Martinović rođen je u Mostaru 1976. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio u Mostaru.

Diplomirao je 2000. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostar kao diplomirani pravnik. Predsjednik i osnivač Udruge za zaštitu fortifikacija ”Werk” u Mostaru.

Iz hobija terenski istraživač i entuzijasta vojne povijesti. Bavi se zaštitom fortifikacijske kulturne baštine, istraživanjem fortifikacija u regiji i BiH, organizacijom izložbi, predavanja, konferencija i dr.

Autor mnogih popularnih, stručnih i znanstvenih članaka na temu lokalne vojne povijesti sa fokusom na period između 1878.-1918., objavljenim u mnogim godišnjacima, časopisima, magazinima i portalima.

Autor knjige iz međunarodnog ratnog prava ”Zabranjene vrste oružja”.

Koautor knjige ”Bosnien-Von der Save bis zur Drina auf Altösterreichs Spuren. K.u.k. Sehnsuchtsorte in Bosnien-Herzegowina”.

Član je HKD Napredak, te i član Hrvatskog nacionalnog odbora za povijesne znanosti. Kolekcionar i autor Izložbe ”100 godina završetka Prvog svjetskog rata 1918.-2018.” u Mostaru.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
2 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šaćir soros

Austro ugarska utvrda u Bosni je proizvodnja srba i hrvata u Bosni e da bi se uništio islam u Bosni..Kasnije je AU AGRESIJA pokušavala da koriguje cilj agresije ali bilo je kasno…POSRBLJENI i PORVACENI BOSNJACI na razvalinama.osmanskog.carstva pljačkaju otimaju i ubijaju BOSNJAKE muslimane
..To traje i trajaće dok Bošnjaci ne.pocnu vraćati istom mjerom

TT TMujo

Poskok…ne brisi odgovor..i ne jedite “ba-lijski burek”