Četvrtak, 16 svibnja, 2024

GRLIĆ RADMAN: Rusija nam je zaprijetila, to ne treba podcijeniti

Must Read

Ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman komentirao je uvrštavanje točke o Bosni i Hercegovini u dokument “Strateški kompas EU.

“To je zapravo priznanje Daytonskog sporazuma. To je bio naš amandman za koji smo se izborili. Ako gledamo važnost Strateškog kompasa, onda možemo biti zadovoljni da je na 47 stranica gusto tipkanog dokumenta sadržan i naš amandman o BiH. Upravo taj dokument daje novi zamah provedbi vizije EU upravo u području sigurnosti i obrane. To je naš veliki doprinos za koji se izborio i premijer Andrej Plenković. Radili smo dvije godine na tome, kazao je šef hrvatske diplomacije gostujući u studiju zagrebačke redakcije N1 televizije.

Ministar je komentirao i izjavu ruskog veleposlanika u BiH. On je, naime, gostujući na FACE TV-u, na upit voditelja zašto Rusiji “ne smetaju” okolne i susjedne zemlje koje su već dio NATO-a, odgovorio: “Otkud vi znate da mi nemamo planove protiv Hrvatske, Poljske, Bugarske?”

“Te izjave ne treba podcijeniti, to je dokaz nužnosti jačanja našeg jedinstva unutar EU s našim saveznicima, prije svega SAD-om, kao liderskom državom unutar NATO saveza, i upravo ovaj strateški dokument govori o tome koliko je nužna obrana. Moramo biti spremni na svaki mogući oblik prijetnje. Ovdje se radi o prijetnjama”, kazao je Grlić Radman.

On ne misli da se radi o ozbiljnoj prijetnji, ali da je ne treba ni podcijeniti./HMS/

- Advertisement -

7 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PRIJETI MU SMJENA ZBOG NEUBROJIVOSTI: Bećirović izjavio da se BH ustav ne bavi kolektivnim pravima naroda. Na testu je Ustavni sud

Predsjedavajući i bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović obratio se na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a. Slagao je da se obraća...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -