Published On: Uto, ožu 22nd, 2022

Među ženama sve popularniji trend udaje “same za sebe”

Neke žene su odlučile da im za brak ne treba ni muškarac, ni druga žena – nitko osim njih samih.

Kada je otvorila kutiju sa zaručničkom prstenom, Neka Carter je briznula u plač.

Bio je to prsten o kojem je sanjala cijeli život, zato što ga je sama dizajnirala i spremala se da prihvati vlastitu ponudu za brak, piše Insider, a prenosi Zadovoljna.rs.

Tijekom pandemije, Carter, kozmetičarka i fitness instruktorica, provela je mjesece razdvojena od svojih prijatelja i obitelji.

Kao slobodna žena, morala je podsjetiti da može sama prebroditi to teško vrijeme. Na kraju, odlučila je potvrditi tu snagu udajom za sebe.

U kolovozu Carter je rekla samoj sebi “da” na svečanosti iznenađenja u Tampi na Floridi, okružena s 40 prijatelja i članova obitelji.

Carter je jedna od desetina žena širom svijeta koje prihvaćaju “sologamiju”, odnosno zavjetuju se da će voljeti sebe dok ih smrt ne rastavi.

Ovaj trend je dobio na popularnosti tijekom pandemije.

Sologamija nije obavezujuća, niti prepoznata u pravnom sustavu. Ne dobivate porezne olakšice i možete se ubuduće udati za nekog drugog bez službenog razvoda.

Kao rezultat toga, teško je pratiti koliko se žena udalo same za sebe. Ali Amen Džafri, rediteljka i producentkinja dokumentarca o braku, rekla je da je pandemija definitivno povećala interesovanje.

U prošlosti, rekla je, samoljublje se smatralo površnim. Ali pandemija jenametnula puno unutrašnjeg razmišljanja i spoznaje da smo, na kraju, sami sebi najbolji suputnici i da zdravi odnosi zahtjevaju da se prvo osjećamo ugodno sami sa sobom.

Insider piše i o primjeru Gije Vitale (32), spisateljice s Long Islanda u New Yorku, koja je zaprosila sebe u svojoj spavaćoj sobi.

Seksualno sam i romantično privlačna sebi, tako da osjećam da radim nešto ispravno. To je i moj način da se pobunim protiv institucije braka i tradicionalnih normi veza sa kojima se ne slažem, rekla je./HMS/

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Mećanje
Mećanje
1 mjesec prije

To je plaho mala grupacija na dunjaluku, u znanstvenom terminu poznata kao “puklašica”. Duboki psihički poremećaj, koji se medicinski tretira vidom šizofrenije.

onimac
onimac
Šta ti kažeš na ovo?  Mećanje
1 mjesec prije

Svi smo na neki nacin poremeceni. Vidi nas dvojice. Tipkamo komentare bo te zivot. 🤬

Lamza
Lamza
Šta ti kažeš na ovo?  onimac
1 mjesec prije

Živjela Republika Galicija!

Krešimir ...
Krešimir ...
Šta ti kažeš na ovo?  onimac
1 mjesec prije

Jbg.dosadno …pa malo objašnjavam ovim potu,ricama gdje im je mjesto…😁😁😁😁

Mećanje
Mećanje
Šta ti kažeš na ovo?  onimac
1 mjesec prije

Javna riječ sama za sebe, nije poremećaj. Hayvanluk u javnoj riječi je poremećaj.