Nedjelja, 12 svibnja, 2024

Laptop Huntera Bidena potvrđen u izvješću New York Timesa – prljavi Ukrajinski poslovi familije Biden

Must Read

Čini se da je potvrđena još jedna priča, koja se u vrijeme izborne kampanje smatrala teorijom zavjere. Radi se o podacima na laptopu Huntera Bidena, narkomana koji je bio član uprave ukrajinske plinske firme i milijunima dolara koje je njegova familija zarađivala. Prljavi ukrajinski poslovi obitelji Biden izlaze na vidjelo.

Opsežno izvješće o tekućoj saveznoj istrazi poreznih prijava Huntera Bidena koje je New York Times objavio u srijedu navečer potvrdilo je postojanje zloglasnog prijenosnog računala prvog sina.

U listopadu 2020. The Post je ekskluzivno izvijestio o sadržaju prijenosnog računala Huntera Bidena koje je napustio u radionici za popravak u Delawareu u travnju 2019.

Ali New York Times je onda (u jeku izborne kampanje) doveo u sumnju da je postojao sastanak između Joea Bidena i dužnosnika Burisme, ukrajinske plinske tvrtke čiji je Hunter bio član uprave. “Glasnogovornik Bidenove kampanje rekao je da službeni rasporedi gospodina Bidena ne pokazuju sastanak između dvojice muškaraca”, napisao je Times, ponašajući se kao savršeni stenograf.

Tvrdi disk prijenosnog računala sadržavao je mnoštvo e-poruka, tekstualnih poruka, fotografija i financijskih dokumenata između Huntera Bidena, njegove obitelji i poslovnih suradnika – s detaljima kako je predsjednikov sin koristio svoju političku polugu u svojim inozemnim poslovima.

Vlasnik radionice prijavio je prijenosno računalo FBI-u, koji je zaplijenio uređaj i njegov tvrdi disk.

U sklopu istrage o Hunteru Bidenu, izvještava Times, savezni tužitelji pregledali su e-poštu između prvog sina i njegovih bivših poslovnih suradnika koji su pronađeni iz prijenosnog računala.

Dio provjerene korespondencije vodio se između Huntera Bidena i Devona Archera, koji je s prvim sinom bio u upravi ukrajinske energetske tvrtke Burisma, stoji u izvješću.

Archer, koji je prošlog mjeseca osuđen u nepovezanom slučaju prijevare, “potpuno je surađivao” s federalcima u njihovoj istrazi Huntera Bidena, izvijestio je The Post.

Laptop Huntera Bidena potvrđen u izvješću New York Timesa – prljavi Ukrajinski poslovi familije Biden 1

Prema Timesu, e-poruke između Huntera Bidena, Archera i drugih u vezi s njihovim međunarodnim poslovnim aktivnostima potječu iz datoteka koje je publikacija dobila za koje se “čini da potječu s prijenosnog računala koje je gospodin Biden napustio u radionici za popravak u Delawareu”.

Ljudi upoznati s e-mailovima i istragom potvrdili su za Times njihovu autentičnost.

Potvrda za prijenosno računalo uključena je u izvješće Timesa koje je također otkrilo kako je Hunter Biden isplatio poreznu obvezu od preko milijun dolara – godinu dana nakon što je objavio da je pod istragom zbog prijevare porezne uprave.

Hunter Biden je pod istragom zbog neplaćanja poreza otkako je njegov otac bio potpredsjednik, ali istraga se proširila 2018. kako bi se ispitalo kako su se njegovi međunarodni poslovi ukrštali s političkom karijerom predsjednika Bidena.

IZVOR: nypost.com

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

19 COMMENTS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PODCAST ‘VRISAK’: Jurilj otkrio da radi na seriji od 12 epizoda

U prvoj epizodi podcasta Vrisak koja je objavljena na YouTube kanalu spomenutog portala kod voditelja Ivana Crnjca gostovao je proslavljeni...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -