Četvrtak, 2 svibnja, 2024

BIJEG OD RATA U Međugorju 110 ukrajinskih izbjeglica, među njima 66 djece

Must Read

U Međugorju je do sada smješteno 110 ukrajinskih izbjeglica, od čega 66 djece, 42 žene te dva muškarca i svi oni su u privatnim objektima, potvrdila je Feni glasnogovornica Crvenog križa FBiH Indira Kriještorac.

– Jučer su u Međugorje stigle 42 ukrajinske izbjeglice, od čega 25 djece, 15 žena i dva muškarca, tako da ih je ukupno 110. Svi su testirani, svi su negativni i niko nema nikakvih povreda. U suštini, prisutni su strah, razočaranje, … i to su neki od zaključaka psihologa – kazala je Kriještorac.

Izbjeglice su smještene u privatnim objektima, a pružena im je i psihološka pomoć.

– S njima na terenu je psiholog Crvenog križa zajedno s volonterima. Jučer su organizovane i kreativne radionice za djecu, na kojima su bojili, crtali … kako bi na taj način zaukupili njihovu pažnju- istakla je Kriještorac.

Dodala je kako o novim dolascima ukrajinskih izbjeglica za sada nema podataka./HMS/

- Advertisement -

35 COMMENTS

  1. Kako sad to,pa zar vi niste rusofili,zar ne podrzavate agresiju Rusije,ubijanje civila i ratne zlocine?
    Hoce uzepeovci da se pokazu kao humani ljudi. Tako su spasavali i u Ahmicima.

  2. To samo primaj sto više Ukrainaca,a državljanstvo će dobiti u Banja Luci se rade dokumenta i sve što treba.Dodik sredjuje.Tako da vam pojačamo krćanske glasove u federaciji,inače ukri su poznati muslimr,zci.Za nekoliko godina boš,njoglavci će tražiti svoj entitet.a mi ćemo im dati bošnjaković hrvoja za člana predsjedništva.JEr bitno je da se izjašnjava kao bošnjak.Jel tako.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

U LAŽI JE KRATKA KOSA: Dok lobira protiv Rezolucije, premijer Srbije “duboko” vjeruje da je historijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je danas kako duboko vjeruje da je istorijski dogovor...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -