Petak, 3 svibnja, 2024

VIDEO Ukrajinski ambasador rasplakao se na prosvjedu podrške Ukrajini u Zagrebu prije sat vremena

Must Read

Ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasilj Kirilič održao je emotivan govor na današnjem prosvjedu protiv rata, koji je u 12:30 počeo na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Prije no što je počeo govoriti, Kirilič se naklonio u znak zahvalnosti za pljesak okupljenih ljudi, a zatim i rasplakao.

Organizator prosvjeda bio je Hrvatski helsinški odbor, čiji je predsjednik Ivan Zvonimir Čičak Kiriliču rekao: “Plačite i ne stidite se svojih suza. Mi smo uz vas. Slava Ukrajini.” Kirilič se potom smirio i obratio: “Danas stojim tu pred vama kako bih rekao nekoliko bitnih riječi. Umjetnici i znanstvenici još raspravljaju o radu Edvarda Muncha, o njegovoj slici Krik. Čime je on bio izazvan? Možda ovim đavolskim činom koji se dogodio u Europi?”

Okupljeni su pljeskom podržavali njegove riječi. “Taj je krik protiv napada na najveću europsku nuklearnu elektranu. Taj krik je protiv agresije. To nije rat, nego genocid”, nastavio je Kirilič: “Molim NATO da zaustavi ovog đavola. Ako ne zaustavimo danas, a da sutra ne bude kasno, molim Europu, svijet i NATO da zatvore nebo na Ukrajinom i tako spase tisuće života. Nema vremena za razmišljanje i izjave. Vrijeme je za djelovanje.”

Građani uzvikivali: Ukrajina, Ukrajina, Ukrajina!

Zahvalio je Hrvatskoj, vladi i premijeru Andreju Plenkoviću. Citirao je Gaja, čime je želio poručiti kako su Hrvati i Ukrajinci povezani narodi. Nakon njegovog govora, okupljeni građani uzvikivali su: “Ukrajina, Ukrajina, Ukrajina!” Prosvjed je, uz ostale govornike, trajao otprilike sat vremena.

- Advertisement -

3 COMMENTS

  1. Ovi samo placu.Pred ljudima koji veze nemaju sa sukobom. Treba ici plakati pred americku ambasadu. Oni su glavni krivci za ovo zlo.

    • Kako su Amerikanci krivi kad Rusi ubijaju? Kako, netko može nagovoriti Putina da ubija nevin narod u Ukrajini, i to ubija svoj narod!

  2. MOJ AMBASADORE. UVALI VAS AMERIKA U GOV.. I SUKOB SA VELESILOM JER ONI ZA SVOJE CILJEVE NE GINU. BOLJE DA BAS PUTIN CUVA NEGO DA VAM AMERIKA GAZDUJE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -