Published On: Sub, ožu 5th, 2022

VIDEO Ukrajinski ambasador rasplakao se na prosvjedu podrške Ukrajini u Zagrebu prije sat vremena

Ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasilj Kirilič održao je emotivan govor na današnjem prosvjedu protiv rata, koji je u 12:30 počeo na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Prije no što je počeo govoriti, Kirilič se naklonio u znak zahvalnosti za pljesak okupljenih ljudi, a zatim i rasplakao.

Organizator prosvjeda bio je Hrvatski helsinški odbor, čiji je predsjednik Ivan Zvonimir Čičak Kiriliču rekao: “Plačite i ne stidite se svojih suza. Mi smo uz vas. Slava Ukrajini.” Kirilič se potom smirio i obratio: “Danas stojim tu pred vama kako bih rekao nekoliko bitnih riječi. Umjetnici i znanstvenici još raspravljaju o radu Edvarda Muncha, o njegovoj slici Krik. Čime je on bio izazvan? Možda ovim đavolskim činom koji se dogodio u Europi?”

Okupljeni su pljeskom podržavali njegove riječi. “Taj je krik protiv napada na najveću europsku nuklearnu elektranu. Taj krik je protiv agresije. To nije rat, nego genocid”, nastavio je Kirilič: “Molim NATO da zaustavi ovog đavola. Ako ne zaustavimo danas, a da sutra ne bude kasno, molim Europu, svijet i NATO da zatvore nebo na Ukrajinom i tako spase tisuće života. Nema vremena za razmišljanje i izjave. Vrijeme je za djelovanje.”

Građani uzvikivali: Ukrajina, Ukrajina, Ukrajina!

Zahvalio je Hrvatskoj, vladi i premijeru Andreju Plenkoviću. Citirao je Gaja, čime je želio poručiti kako su Hrvati i Ukrajinci povezani narodi. Nakon njegovog govora, okupljeni građani uzvikivali su: “Ukrajina, Ukrajina, Ukrajina!” Prosvjed je, uz ostale govornike, trajao otprilike sat vremena.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
zoro
zoro
2 mjeseci prije

Ovi samo placu.Pred ljudima koji veze nemaju sa sukobom. Treba ici plakati pred americku ambasadu. Oni su glavni krivci za ovo zlo.

Gost
Gost
Šta ti kažeš na ovo?  zoro
2 mjeseci prije

Kako su Amerikanci krivi kad Rusi ubijaju? Kako, netko može nagovoriti Putina da ubija nevin narod u Ukrajini, i to ubija svoj narod!

KISINDZER
KISINDZER
2 mjeseci prije

MOJ AMBASADORE. UVALI VAS AMERIKA U GOV.. I SUKOB SA VELESILOM JER ONI ZA SVOJE CILJEVE NE GINU. BOLJE DA BAS PUTIN CUVA NEGO DA VAM AMERIKA GAZDUJE.