Utorak, 7 svibnja, 2024

TAKO SU GOVORILI I ZA BIH, PA GRABOVICA OSTADE NEPRESUĐENA: Tužitelj Međunarodnog krivičnog suda bi mogao istražiti sve ratne zločine ili djela genocida u Ukrajini

Must Read

Međunarodni krivični sud podsjetio je svijet da prati situaciju u Ukrajini i da bi mogao istražiti bilo koja djela genocida i ratnih zločina koji se tamo eventualno dešavaju, piše CNN.

Podsjećam sve zaraćene strane koje vode sukob  na teritoriji Ukrajine da moj ured ima nadležnost nad njima i da može istraživati djela genocida, zločina protiv čovječnosti ili ratnih zločina počinjenih na teritoriji Ukrajine od 20. veljače 2014. godine, pa nadalje – rekao je Tužitelj Međunarodnog krivičnog suda Karim Asad Ahmad Kan (Khan) u priopćenju.

Poručio je da MKS ostaje posvećen prevenciji zločina.

Moj ured će nastaviti pomno pratiti situaciju u Ukrajini. U nezavisnom i nepristrasnom vršenju svoje funkcije, ostajemo u potpunosti posvećeni prevenciji zločina i osiguravanju da svako ko je odgovoran za takve zločine bude pozvan na odgovornost – stoji u priopćenju Ahmada Kana.

- Advertisement -

2 COMMENTS

  1. Mahmu vam hebem lažljivu i pokvarenu. Tužite banderiste za sve što su radili Donbasu tokom zadnjih 8 godina. Tužite SAD za preko milion mrtvih u Afganistanu, Siriji, Iraku, Libiji. Za sve zločine od Korejskog rata do dama danasnjeg. Mahjku vam genocidnu satansko-iluminatsku pokvarenu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Prije 33 godina goloruki širobriješki Hrvati pokušali su zaustavili kolonu tenkova JNA. Nažalost nije im uspjelo,kolona je za par dana prošla gdje je...

Godinu i nešto kasnije 160 naoružanih Hrvata položit će život u srazu s tim tenkovima na Kupresu. Među njima će...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -