Nedjelja, 5 svibnja, 2024

LOPOVČINA KOJU ĆEMO TUŽITI: “Upali smo u Hercegovačku banku i uzeli novac! Trebamo progoniti sve koji se ne slažu s našom vizijom BiH”

Must Read
Međunarodna zajednica mora pronaći novi model za Bosnu i Hercegovinu i treba progoniti sve one koji se s njim ne slažu. To znači da će morati vršiti pritisak na rukovodstvo Republike Srpske jer njihovo rukovodstvo koči razvoj Bosne i Hercegovine”, poruka je bivšeg šefa britanske vojske Lorda Dannatta u ekskluzivnom intervjuu za N1.

Javnosti u Bosni i Hercegovini malo je poznato da je tada Richard Dannatt, današnji Lord Dannatt, odigrao ključnu ulogu u slučaju “Hrvatska samouprava” odnosno “Hercegovačka banka” te da je izdao naredbu da se izvrši napad u ovu banku.

“Pozadina toga, nakon završetka rata, prvi krug izbora održan je 1996. godine u Bosni i na zaprepaštenje međunarodne zajednice, tvrdolinijaška politika je pobijedila na izborima i ostala na vlasti. Vratio sam se u Bosnu četiri godine kasnije, kao zamjenik zapovjednika NATO-a kada je održan drugi krug izbora. A u drugom krugu izbora izabrani su umjereniji političari. Ipak, ono što smo primijetili u narednih nekoliko tjedana je da su tvrdolinijaši i dalje nastavili da ostvaruju moć, nismo mogli sasvim razumjeti zašto je to tako, sve dok nismo shvatili da tvrdolinijaši još uvijek kontroliraju veliki dio novca. Pratili smo novac koji su oni kontrolirali do sjedišta Hercegovačke banke u Mostaru i međunarodna zajednica je potpisala papir o preuzimanju te banke. Pa, možete potpisati papir, ali to zapravo ne znači reći da će vam neki dužnosnici dati kontrolu. Tako da se bojim da sam primijenio vojnu logiku i rekao, pa, ako ćemo preuzeti banku, jedini način da je preuzmemo je da to uradimo. Zato smo ujutro upali u banku, uklonili sve dokumente, sve fajlove, sve kompjutere. Da, upali smo u sefove i uzeli novac i drugu dokumentaciju koja je bila u sefovima. Koliko sam shvatio, to je slomilo moć tvrdolinijaša i izbjeglo potencijalni rascjep u Federaciji BiH, podjelu, koja bi mogla izvući hrvatski dio Federacije iz Federacije, a očuvalo je Federaciju. Tako ja shvaćam zašto smo uradili to što smo uradili i taj koristan rezultat. I da, ja sam zapovijedao tom operacijom i da, imam sliku koja se zove ‘Bosanski posao’”, svjedoči Lord Dannatt./HMS/

- Advertisement -

125 COMMENTS

  1. Gospodine Milanovicu posaljite HV u HRHB , imate na to pravo kao clanica EU I NATO , pojacajte kontigent NATO sa gardijskim brigadam HV, isto sto ste na kosovu tako i ovde, zastita Hrvata

  2. Zanimljivo da nije opljackana niti jedna banka na podrucju BiH u kojemu vecinu cine Srbi ili Muslimani. London je ciljano krenuo slabiti samo Hrvate.

  3. Hrvati ne pripadju zapadnoj europskoj civilizciji,ugarski vazali su dostigli do titule austrijskih konjušara i dalje ne uspijevaju

    • Eto muslimani i mudžahedini pripadaju evropskoj civilizaciji Daj neserendaj života ti .Bolje nemoj ništa pisati ,ovako ispadaš totalni glupan .

    • I Vi ste potomci Hrvata …Srednjovjekovna Bosna koju svi žele prigrabiti sebi iako je bila isključivo i samo hrvatska ,a nikad i nije bila u potpunosti samostalna već vazalska država ugarsko- hrvatskog kraljevstva …to o konjušarima ste preuzeli od Serba ,tako se oni tješe upirući prstom u Hrvate kako bi opravdali ili umanjili svoj vazalski odnos spram Turaka..😀

      • tkz bosanski hrvati su etnički bošnjaci ,nasilno pokatoličeni u doba tomaševića,tkz hercegovčki hrvati su pokatoličeni vlasi,…porazom kod gvozda protiv ugara raspada se hrvtsko kraljevstvo i dinastija trpimirović,pristaju biti vazali ugrske, kasnije austrijski konjušri…Bosna nije pristala biti vazal ugarske i nastvlja borbu protiv njih,i njihovih vazala hrvata i širi se na hrvtske teritorije ,postaje kraljevina a kralj Tvrtko širi bosnu i postaje najjači vladar Balkana…u nedostatku svoje istorije konjušri kradu slavnu bošnjačku istoriju

        • To kako ti moduliraš po potrebi povijesnim činjenicama ne priznaje nikakva ozbiljna historiografija osim novopečene Vaše…to su ti sve hrvatske plemićke obitelji i kroz čitavo svoje postojanje Bosna i je vazalski oslonjena na ugarsko -hrvatsko kraljevstvo … i Njemačka je imala stotine malih autonomnih “državica” sve do ujedinjenja u 19 stoljeću..nikom ne pada na pamet Sasku ili npr. Bavarsku proglasiti odvojenim od Njemačke..slično je i sa hrvatskim krajevima od Panonije do mora pa dalje sve do Drine..nacije u današnjem obliku nastaju u periodu 18 stoljeća …to što je Bošnjačka nacija nastala prije 30 godina ,što je opet potpuno legitimno ne znači da može prisvojiti povijest Hrvata…ne na taj način iskrivljujući i vadeći povijesne činjenice iz konteksta ,tumačeći iste iz današnje perspektive ..povjesni događaji se tumače tako što se ne izvlače iz konteksta vremena u kojem su se odvili..živio ti meni Bošnjak hrvatskoga porjekla..

        • Hhenri Khisindžer – Ne postoji bhosanski jezik. Ne postoji bhosanska kultura. Bhosna je adhministrativna jedinica, koja se sastoji od Hurvata, mhuslimana i Serba, umhjetno stvorena u bivšoj Juugoslaviji i ghlupo je phriznati kao drržavu od strane zhapadnih phovijesti!

    • Hhenri Khisindžer – Ne postoji bhosanski jezik. Ne postoji bhosanska kultura. Bhosna je adhministrativna jedinica, koja se sastoji od Hurvata, mhuslimana i Serba, umhjetno stvorena u bivšoj Juugoslaviji i ghlupo je phriznati kao drržavu od strane zhapadnih phovijesti!

  4. Mene čudi zašto se čeka sa ovim predmetom. Ovu korupciju i zlouporabu položaja trebalo je davno istražiti i poslati na sud. Jadni ljudi sto ni danas nisu dobili svoje novce.

  5. Tadašnji američki ambasador je izjavio da su hrvatski dužnisnici koji su osnovali samoupravu izdržali još šest mjeseci u blokadi da bi im se moralo udovoljiti zahtjevima.Kaže da su predpostavili da će se povući nakon prekida financijskih tokova i da nisu spremni za žrtvu za narod i nacionalne interese.To je i danas boljka hrvatskih političara,čim treba usvajat budžet federacije ili bilo čega što se tiče njihovih osobnih interesa dižu ruke za.

  6. Ovo se dešava samo u zemljama gdje vladaju vojne hunte.Tako i kod nas u vrijeme SFORA upadali su gdje hoće,i odnosili šta hoće.Papire iz SDSa i HDZa.JEdino nisu smjeli upasti u arhivu SDA,Jer ovi bi im zabili još koji avion u Big Beng i na Oxford edan bi legao.Pentagon su promašili,pa će im biti opet meta.

    • Nećemo mi forove. Eno ih ionako sjede u lukavici. Cijeli grad im napravili. A od njih koristi nikakve. Biće ko un hoolanđani u srrebrenici.

  7. Goovna angloskasonska – eno Vam Iran svaki dan raketira one vaše vojnike i diplomate po Iraku 😎 😎 – njima ne smijete serrkati nego se samo poklopite po ušima 🙂 ?!

    Živjele teheranske hodže 😎 – oni su simbol otpora anglosaksonskom smraadu <3 🙂 !

  8. JA sam uvijek tvrdio da se Jugoslavija raspala zbog Ante Markovića.On je svojom reformom napunio banke devizama,i tad su naši dušebrižnici,rekli sad je vrijeme imamo pare ajmo praviti države.A ovaj potez sa hercegovačkom bankom upravo opravdava isto.Da nema države bez banke i para.Hercegovačka banka je bila temelj HBa.I oni su to uništili.Prosto ko pasulj.

  9. Slazemo se,treba nam novi model koji znaci ukudanje entiteta i novu reorganizaciju zemlje.
    O tome se razgovara iskljucivo u PS BiH a ne po nekakvim sijelima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -