Subota, 11 svibnja, 2024

KONAKOVIĆ: Krovni autoriteti međunarodne zajednice razmišljaju o pomjeranju izbora u BiH

Must Read

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković potvrdio je danas da u međunarodnoj zajednici razmišljaju o pomjeranju izbora u BiH. On je ovo kazao pred početak novog sastanka o Izbornom zakonu BiH.

“Vidim da je kod njih toliko važno ovo pitanje, toliko su svjesni da je ovo možda zadnja šansa za ozbiljan dogovor, da sam i ja od njih nekoliko čuo da krovni autoriteti međunarodne zajednice razmišljaju o pomjeranju izbora. Kažu, imali smo i prošle izbore pomjerene, ako osjetimo da ima prostora za konačan dogovor moglo bi se čak razgovarati o pomjeranju izbora”, kazao je Konaković.

Dodao je da on nije za tu ideju.

“Ja nisam zagovornik takve situacije jer mislim da bi vrlo brzo moglo biti jasno da li ovdje hoće ili neće biti dogovora”, naglasio je.

Podsjetimo, u Parlamentu Bosne i Hercegovine počinje nova runda pregovora o izmjenama Izbornog zakona, a predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović također je najavio mogućnost odgađanja oktobarskih izbora.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

36 COMMENTS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

36 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PODCAST ‘VRISAK’: Jurilj otkrio da radi na seriji od 12 epizoda

U prvoj epizodi podcasta Vrisak koja je objavljena na YouTube kanalu spomenutog portala kod voditelja Ivana Crnjca gostovao je proslavljeni...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -