Petak, 18 listopada, 2024

PAMETNI SU SHVATILI, REKAO BI VELIKI RAČAN: Taj lažov je tu da laže i kupuje vrijeme, dogovora neće biti i ništa mu ne vjerujte, rekao je Milanović o Izetbegoviću…

Vrlo

Bošnjaci u Neumu pregovaraju relaksirano, jer realno nemaju što izgubiti. Osim mokrih snova za ovladavanjem državom. Ako SDA izgubi pregovore, Bošnjaci opet dobijaju. Dobijaju pravo pristupa EU integracijama, potom i EU putovnice, relaksaciju odnosa s Hrvatima, investicije itd.

No kako znamo SDA eliti i njihovim satelitima nikada na prvom mjestu nije bio boljitak bošnjačkog čovjeka.

Njima su Bošnjaci i njihova što pojedinačna što kolektivna trauma, bol rata koji nesumnjivo osjećaju i danas, tek sredstvo za uzgoj novih mržnja prema Srbima , Srbiji, Hrvatima, Hrvatskoj.

Oni , SDA politički reptili koji ,su psi rata, koji su zaštitili svoje obitelji od stradanja, uopće ne poštuju svoj narod.

Narod kojem su 1992 odbivši Lisabonski sporazum, uskratili pravo na dostojanstven život , sigurnost i mir i gurnuli ga u takav pokolj sa Srbima a potom i Hrvatima da će trebati cijelo jedno stoljeće i Zakon o zabrani pominjanja rata da se te tri nacije izmire.

Osim toga dio s Hrvatima je tek posebno prljav. Zadnjih godina su potpuno iz kolektivnog sjećanja Bošnjaka istisnuli što su sve Hrvatska i Hrvati u BIH učinili dobrog za Bošnjake. Kao da smo sušto zlo i ništa više.

Prosječan Bošnjak pojma nema da je hrvatskobošnjački savez bio kroz cijelu 1991, 1992, 1994 i 1995 godinu. Te da su Hrvati čak i 2000 prihvatili nekorektne namete na Ustav FBIH kada su iz potpune ravnopravnosti u Vladi FBIH gurnuti na znatno manji postotak.  S riječima, hajde, pa dobro, manje nas je. I prešutjeli Petritschev udar na zajačenih 50% u Washingtonu.

Zašto SDA to čini? Da bi se opravdalo otimanje prava Hrvatima i u 2022 mora se taj narod predstaviti kao opasan. Kao agresivna manjina koja terorizira nevinu većinu. A i dodatno se uz to sve taj medijski hejt definira i kristalizira  nacija. U mržnji prema jednima i drugima ostaje malo prostora za muslimane Hrvate i muslimane Srbe.

Bošnjaci tako danas, zbog propagande SDA, ismijavaju hrvatsko prihvaćanje tisuća izbjeglih, deblokadu Jajca i Bihaća, deblokadu Sarajeva. Ogromne prostore koje je HV/HVO poklonio Bošnjacima nakon Daytona u trampi u kojima je Srbima vraćen Mrkonjić i Šipovo a na tom teritoriju se namirio tzv. Prostor Džihada. Termin kojeg se danas stide. Evo te karte. Pogledajte koliko je HVO/HV dao SDA-u. Obratite pozornost na svjetlo zeleni teritorij. I dio vraćen Srbima za taj teritorij. Hrvati su na kraju rata kontrolira teritorija gotovo kao Srbi. Sve su potpisali na sve pristali i od cijele hrvatske zemlje sebi uzeli tek Odžak u svim tim silnim trampama.

I ono što treba posebno naglasiti – pristali su zamijeniti teritorijalni federalizam HRHB za institucionalni Federalizam FBIH. Sada SDA želi i to. Vrijeđa naš ponos i logiku. Vrijeđa živote naših sinova koje smo kao luđaci dali u borbama za oslobađanje bošnjačkih prostora.

S druge strane dajte nam jedan hotel u kojem je ABIH zbrinula hrvatske izbjeglice. Nabrojite nam jedno hrvatsko mjesto koje je ABIH oslobodila kako bi obranila Hrvate?

Apsurd je da se Srbi u BIH mogu pohvaliti time. Oslobodili su cijeli niz hrvatskih gradova u BIH, pomogli Hrvatima da opstanu, a 1993 spasili su tisuće hrvatskih žena, djece, staraca, vojnika, porodili naše trudnice koje su bježale od mudžahedina iz smjera Travnika, izlječili bolesne i pustili ih mirno bez iti jedne marke kroz Banja Luku put Hrvatske. Ta informacija ne smije se pojaviti u RH medijima, jer tamo medijskim prostorom kormilari plitkoumni Bujanec. Ustaša s dna kace, koji hrani duše nižeg oblika hrvatstva.

Begovi tragedije ne mare ni za šta od ovog. Građani su ko fol a građane Hrvate i građane Srbe uopće ne percipiraju. A zašto bi kad ne mare ni za boljitak svog naroda bošnjačkog. Protjeranog, napaćenog, izmanipuliranog. Kojem u očaju nude tek sabur i radikalni islam.

To je sve što im je SDA u stanju dati. I poruku Debele Berte, gospoje s 10 stanova, da šta se koji k bune, kada žive zapravo super.

Zašto bi sada, kad su već doveli sve do usijanja u SDA uzmicali? Zašto bi bili milostivi prema svom bošnjačkom čovjeku?

Umjesto da stvore jakog Bošnjaka, ekonomski neuništivog, čovjeka koji gradi i koji rađa djecu, umjesto da mirom i stabilnošću BIH jačaju bošnjačku bosnu, jačaju populacijsku politiku, ili ako već ne shvaćaju da je suživot najjače bošnjačko oružje, da se tada  kao ratna, u strahu i mržnji ogrezla stranka s epitetom džihadista s crnih lista, s epitetom partije koja je trenirala borce na WTC, konačno maknu s pozornice i prepuste vodstvo proeuropskim partijama, mladim Bošnjanima, oni u SDA ne samo da emotivno ucjenjuju Bošnjake nego i vođe svih drugih bošnjačkihj partija. Prijeteći im da će ih prozvati izdajnicima iz svih džamija ako samo pokažu milost prema Hrvatu ili Srbinu.

Kada bi se Bakiru ponudilo sve što traži u Federaciji, čak i prekompozicija FBIH u prosto građanski entitet bez kolektivnih prava, al uz uvjet da se SDA ugasi, tek tada bi se shvatilo njegovo pravo lice.

Njegov cilj je prozreo Milanović. I sve je ukratko pojasnio. Genijalni Milanovićev um kojeg tako silno mrze telali džihada u BIH. Mesići, kukići. Križouništavači.

Cilj mu je, Bakiru, kako reče Milanović, kao kakvom seoskom abadžiji, prevariti sve i svakog,  odgoditi svaki dogovor i Hrvate udaljiti od prava koja im se jamče u njihovoj zemlji. Za koju su se dobro nakrvarili. Čak i u bošnjačkim gradovima. Tamo gdje Armije nije bilo. A HVO došao i obranio. I pozvao Bošnjake nazad u grad. Recimo u Jajce. U priči koja se nikako ne uklapa s UZP-om.

Ako se dogovor pak američkim pritiscima postigne, kako smo već pisali, već su spremna priopćenja SDP-a , DF-a i Naše stranke, Bakirovih hairli hadži-anđelčića, SDA meleka, koji će taj zakon minirati.

Potom ide potpuna blokada zemlje i nova strana neokolonizacija.  Sjajan način kako se u BIH može ući ponovno kao EU i NATO mirotvorac ali  bez formalne agresije.

Bošnjaci drže sepet tuđih prava kroz neustavni izborni zakon kojim žele ponovno ući u izbornu utrku. Jer im on jamči puno.

Zakon, takav neustavanm probošnjački, antihrvatski, osmišljen u uredu Gospara Petritscha kojem je merhamet za te amandmane kupio kuću u Dubrovniku, prvo namiri  svu SDA elitu zajamčenim ustavnim pravom za Bošnjake a na hrvatskom ustavnom stolu ostane dosta blaga i za ostale bošnjačke “građanske partije”.

Lijepo se tako  hrvatski kurban na svake bošnjačke i Petritscheve izbore zakolje, baš kao o Kurban  lako se zekat od tuđeg, otetot, od hrvatskog kurbana, svaki put uredno i u harmoniji podijeli građanskoj SDA sirotinji. Komšiću i njegovoj Sabini, Zlatku Prvom i Drugom Miletiću. Enesu iz Goražda da ima za farbanje kose,, Slavi Križaru, Saši, Lani, Peđi. Svim vjernicima unitarnog Islama koji dođu pred njegovu svetost, Sultana od Bosne. Bakira, pred središnjicu partije, moliti za milost uz posebne želje da zdravlje mladog vladara dugo potraje.

Stranci kao da ne vide da su Bošnjaci uzurpirali ne samo prava Hrvata nego i prava Manjina, Srba u FBIH. Kako se o tome samo organizirano šuti Allahu dragi.

Umjesto autentičnih pripadnika Manjina, koje je SDA pokrala, slušamo  u parlamentima plaćene manjince na plaći SDA. A manjine pogažene šute.

Nikad nismo čuli kritiku nikog iz Vijeća Europe ili stranaca u BIH gdje govore kako nije u redu da Bošnjaci nameću manjinama njihove predstavnike u klub Ostalih. Kao niti manjinskim Srbima u FBIH. Znamo li da Bošnjaci otimaju Srbima i mjesto potpredsjednika FBIH?

A nikada, pazite nikada nismo čuli niti od našeg “genijalnog hrvatskog vođstva” kako spominje prava manjina. Iako je to bio savršen teren da SDA-u zapucaš gol, pokažeš Europi kako je bošnjačka borba za manjine licemjerna. Da su se Hrvati nametnuli kao predvodnici borbe za prava manjina i prava Srba u FBIH da imaju u Domu naroda autentične predstavnike ta gdje bi im bio kraj?

Kako u Vijeću Europe sjedi SDA čovjek, gorostasni lobist unitarizma, guračica pod tepih SDA nasilja, gospođa Dunja, žena koja je promovirala film s ubojicom Srba u Dretelju, silovateljem žena, srpskih žena, odbjeglim ratnim zločincem i kumom Štefice Galić, teško da je ikada o tome govorila tamo. Ona zaštitnica ženskih prava, onoga ti boga.

Poslana je da o svim belajima SDA šuti i da plaši Vijeće Europe strašnim Hrvatima.

Bošnjaci su u poziciji da mogu moderirati dijalog, prekinuti ga, ako ih stranci ne pritisnu.

Zato uvjetuju ustavnost izbora idiotskim i bahatim zahtjevom – dokidanjem uloge Doma naroda, iako bi ih stranci prvi tu trebali upozoriti da ismijavaju njihovu inteligenciju. Naime Ustavni sud je kazao “zaštitite Dom naroda, a ne uništite Dom naroda”.

Bošnjaci od jučer  imaju i jamstvo nelegalnog OHR-a da će se izbori održati. Jamči tim jamstvom nelegalni Visoki predstavnik. Do jučer prijetio Srbima ako iziđu na Dan RS-a nazivajući ga neustavnim danas prijeti svima da moraju izići na izbore, premda je zakon neustavan.  Omogatiboga opet!

Hrvati razgovaraju ranjeni.

Pristali su razgovarati o cijelom sklopu tema upravo tako – ranjeni.

Bez da su rješili osnovne teme kojima se regulira ustavni status Hrvata.

A morali su . Jer imaju čak i presudu Ustavnog suda koja jasno definira korake pregovaranja i donošenja promjena.

Naime Hrvati su kao preduvjet svih razgovora morali staviti uvjet, da se sukladno presudi Čolak, o svim presudama Europskih sudova može razgovarati tek kada se imenuje legalan sastav Parlamenta.

Samo legalan i ustavan sastav Parlamenta u suštini i smije donositi promjene Ustava. Nikakav drugi. Ne parlament koji se popuni pravilnim brojanjem glasova nego parlament koji se popuni ustavnim izbornim zakonom!

  • Kakva smisla ima da promjene Ustava, sukladno Europskim presudama za ljudska prava, donese neustavno izabrani sastav Parlamenta? Parlament izabran prema zakonu koji je Ustavni sud dokinuo? Apsolutno nikakav.
  • Europsko paradno inzistiranje na “brojanju glasova, tehnici izbora, poštenom brojanju” itd. u uvjetima kada Ustavni sud jasno kaže “prvo sapun pa onda parfem” i kada je jednom narodu onemogućena  osnovna  ljudska i ustavna prava u domovini tog istog naroda ne može se nazvati nikako drugačije nego krajnje ljigava licemjernost.
  • Što znači pošteno brojanje glasova u nekoj višenacionalnoj zemlji, ako je sam izborni zakon nametnut od OHR-a  ništa drugo nego nepoštena karikatura od zakona, koja uz najpoštenije brojanje omogućuje nasilje nad malobrojnijim narodom, i to upravo suprotno od onog što je Ustav propisao a Ustavni sud jasno definirao?

Stoga hrvatski lideri u Neumu moraju znati sljedeće:

Kad ti neki stranac, kaže da je za njih primarno pitanje brojanje glasova a manje važno kolektivno pitanje hrvatskog naroda , njegovo ustavno pravo, pristojno se ustanite i završite taj razgovor s njima. I javno objavite tko su ljudi koji su vam to rekli.

Učite se od Krešimira Zubaka kako se to radi.

Njemu nije bio problem ustati se, i od “najvažnijih američkih faca” i udaljiti se od stola s njima. Bijaše to čini nam se Robert Glabraigjt. Vrijeđao je Zubaka i Hrvate, tvrdio što mi moramo. Zubak se samo pristojno pozdravio riječima: G. Galbraight, misli da smo Vi i ja upravo završili naš razgovor. Govorimo naravno o starom Krešimiru. Onom prije ucjene. Onom za kojeg se nadamo da se vratio.

ish l poskok.info

- Advertisement -

219 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

219 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -