Četvrtak, 2 svibnja, 2024

LAVROV: Rusija vidi očiglednu diskriminaciju Hrvata u BiH, inzistiramo na poštivanju Daytonskog sporazuma

Must Read

„Vidimo i mi očiglednu diskriminaciju bosanskohercegovački Hrvata, o čemu je govorio hrvatski ministar”, rekao je Lavrov u Moskvi na konferenciji za medije nakon bilateralnog susreta s ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom.

Naglasio je ruski šef diplomacije potrebu provođenja izborne reforme kako bi se ta diskriminacija okončala, u skladu s Daytonskim sporazumom.

„Mogu potvrditi i da mi, kao i hrvatske kolege, zastupamo strogo poštivanje Daytonskog sporazuma”, kazao je Lavrov, dodavši kako danas postoje planovi da se BiH kao država s dva entiteta i tri konstitutivna naroda pretvori u unitarnu državu, čime se „demonizira i Republiku Srpsku”.

Lavrov američki pristup zapadnom Balkanu smatra slikovitim budući da je Washington imenovao posebnog izaslanika za izbornu reformu, a istovremeno poziva na neuplitanje u unutarnja pitanja drugih zemalja.

SAD često optužuje Moskvu za miješanje u svoje izborne procese.

Ruski ministar istaknuo je da se sva pitanja, uključujući izbornu reformu, trebaju rješavati unutar BiH.

Grlić Radman je zahvalio ministru Rusije, „tradicionalno dobro upućene u zapadni Balkan”, na razmjeni mišljenja o nužnosti poštivanja Daytonskog sporazuma, kazavši kako se Lavrov tijekom susreta složio s potrebom legitimne političke zastupljenosti Hrvata u „kolektivnim tijelima, Predsjedništvu i Domu naroda” u BiH.

- Advertisement -

106 COMMENTS

  1. Uskoro iskrcavanje Američki snaga u Brcko..
    Neka Bog čuva Ameriku I njena veliku naciju.

  2. Uskoro sarajlabad ostaje bez plina, šuška se naveliko na nekim portalima… Molimo tko god ima starih cipela i sandala da pošalje, u mošnja su dobre peći..

  3. Rusi nisu nikada bili protiv Hrvata,iako su im tri puta dolazili pred Moskvu u sluzbi Zapada.
    Tko bi se trebao stidjeti svoje uloge???

  4. Znači evo sad hrvati ne mogu otići u posjetu Rusiji,zato što to smeta muslimanima.Navodno se sad oni osjećaju ugroženi ..Da nije žalosno bilo bi smiješno …
    Sad bi oni i određivali ko će koga posjećivati .
    Oni od svoje zloće više ne znaju šta žele

  5. Hrvatska kao član NATO i EU a koja ima pravo veta u tim organizacijama a ima i izlaz na more u neuralgičnoj strateškoj točki mora se više otvarati prema Rusiji i Kini jerbo neki sa zapada uzimaju zdravo za gotovo gaženje prava Hrvata u BiH i šutanje Hrvatske. Svako otvaranje Hrvatske prema Rusiji i Kini će utjecati na neuporedivo bolji položaj Hrvata u BiH

  6. Jeste li ikada čuli da amerikanac da ovakvu izjavu,niste niti će te ih ikada čuti jer oni potiho podržavaju đihadiste i ISILovce,gov.na potkupljiva!…….Pozdrav našoj ruskoj braći!

    • Hhenri Khisindžer – Ne postoji bhosanski jezik. Ne postoji bhosanska kultura. Bhosna je adhministrativna jedinica, koja se sastoji od Hurvata, mhuslimana i Serba, umhjetno stvorena u bivšoj Juugoslaviji i ghlupo je phriznati kao drržavu od strane zhapadnih phovijesti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

PENAVA: Ako se ne dogovorimo s HDZ-om, otvoreni smo i za nove izbore

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava izjavio je u četvrtak da je stranka, u slučaju da ne dođe do...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -