Subota, 4 svibnja, 2024

Vatikan Komšiću poručio da su važna sva tri konstitutivna naroda

Must Read

Pisanje portala Bild.ba od prije nekoliko dana, gdje su najavili kako će posjet drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH u fokusu ravnopravnosti hrvatskog naroda, upravo je potvrđeno iz Vatikana.

Podsjetimo, Bild.ba je objavio, pozivajući se na diplomatske izvore, kako je svrha ovog posjeta, među ostalim, politička situacija u BiH s naglaskom na neravnopravnost Hrvata, a naše pisanje je potvrdio i sam Vatikan.

U priopćenju koje je objavljeno nakon sastanka Komšića s Papom i vatikanskim tajnikom i nadbiskupom Paulom Gallagherom, navodi se kako je naglašena “socijalna i pravna sigurnost svih građana koji pripadaju bilo kojem od konstituvinih naroda”.

Priopćenje u originalu čitajte OVDJE na engleskom i talijanskom jeziku.

Predsjedništvo BiH se još nije oglasilo na službenim stranicama o sastanku Komšića s papinom administracijom, ali je vijest objavio portal Klix.ba gdje se dio iz priopćenja koji se odnosi na konstitutivnost naroda uopće ne spominje, a sami zaključite zašto.

- Advertisement -

53 COMMENTS

  1. ŠKOLA I HRVATI 😎 – nikakve nafake od izmišljenog Boga, priglupog Pape, fratara-Ahdnamaša i Vinkeca … 🙁

  2. Sigurno je jedno – Nisu razgovarali o detaljima Izbornog zakona kako bi se gradjanima koji uvijek biraju HDZ BiH i njihovim predstavnicima osigurala vjecna prisutnost u institucijama BiH. To je vec prevazidjeno i zaostalo je se baviti vise tom temom.
    Naravno da je Sveta Stolica za pluralizaciju hrvatske gradjanske prvenstveno katolicke misli koja moze predstavljati osim hrvatske i svebosansku, bosnjacku i srpsku misao … Ja sam za to da se Komsic isprofilira bas kao takav! Onda bi svi torovi mogli glasti za njega!

    • I ja sam za to da se vi ossunećeni dječaci prvo vratite u naš lijepi ćafirluk 😉 – pa da tek onda svi zajedno izaberemo Erdoganovog futrovanog nakurnjaka Komšića za jedinog Predsjednika i da na opće zadovoljstvo svi zajedno proglasimo Gradžansku 😎 !!!

      More li ovako 😉 ?!

      • Ahajajhahahahaajajajajjahahahaajhahahaha

        GtaDŽanska i nadasve patriJotska,ahahahahahahahahababab
        Ma sve po zeljama isilovaca
        More li i muzička želja?????????
        Ahahahahahahahahahahahah
        Gamad isilovska

        • Bošnjo Ti se najviše od svega boji povratka u naš prelijepi ćafirluk 😉 pa – ako Bošnji želiš kvalitetno prisjedati na muku 😎 – samo ga pozivaj da se vrati svojim ćafirskim korijenima 😎 !!

          • Nije to lako. Povratkom moraš se svaki dan khupati, nokte rezati, crno između noktiju čistiti, vilicom jesti, ruke prati, violetu poslije shranha koristiti itd…

    • Šta ti je “svebosanska” misao? Masna laža umotana u šareni papir u nadi da će navni nasjesti? Ako je naivnih i bilo ’92 nema ih više 2022.
      Ovu sramotnu vucibatinu, lažnog predstavnik BH Hrvata, uskoro čeka politočka havarija. Čudim se Papi da zove baš nelegimitnog na časkanje o
      “ravnopravnosti naroda” u BiH!

  3. Pozdrav domovini Poskokovci,veleizdajnici,sverceri i nižerangirani botovi.
    Ledina neorana i krš hercegovački pokazuje vise svrsishodnosti u odnosu na 90% poskokovaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

REZOLUCIJA BEZ ARMENIJE; IZRAELA I KONGA: Među konsponzorima priču predvode države koje nikada nisu i neće priznati genocide koje su počinile. Među njima...

Broj kosponzora rezolucije o Srebrenici i dalje raste. Trenutno su ukupno 32 države navedene kao kosponzori rezolucije, prenosi N1....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -