Nedjelja, 5 svibnja, 2024

RUSKI ODGOVOR: Lavrov je zvao u Tursku…

Must Read

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu i ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov obavili su danas telefonski razgovor tijekom kojeg su se dotakli i situacije u Bosni i Hercegovini, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Prema informacijama objavljenim na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova Rusije, razgovor je inicirao turski ministar, a tijekom razgovora su se Lavrov i Cavusoglu dotakli mnogih regionalnih pitanja, uključujući i situaciju na Balkanu.

“Dotakli su se niza aktualnih pitanja, prije svega u vezi sa situacijom na Balkanu. Naglašena je važnost da se što prije obnovi unutarnji politički dijalog u Bosni i Hercegovini na čvrstim dejtonskim principima u interesu konstitutivnih naroda. Dogovoren je nastavak suradnje u ovoj oblasti”, objavilo je Ministarstva vanjskih poslova Rusije./HMS/

- Advertisement -

72 COMMENTS

      • Imaju i oni od nas i NATO😂😂😂😂
        OPKOLILO RUSE PRAVO…NEMAJU KUD MISEVI
        🙋‍♂️🇺🇸🇩🇪🇬🇧🇦🇹🇮🇱🇧🇦🇨🇦🇪🇦🇷🇴🇨🇭🇩🇰🇹🇷🇮🇸🇨🇵

        • Ova turska zastava ti je viška ,ćučeš za par sati zbog čega 🤣🤣
          Lako vam se zajebavati sa čovićem.Dodo vam je tvrd orah .Naljutili ste ga i te kako,posljedice će te ubrzo osjetiti..
          Pokvarili ste mu Božićne praznike ,sad ste nadrljali.😂😭😂

          • Benjamina Karic ima i zidovske korijene
            Bisera Turkovic ima i zidovske korijene
            Sven Alkalaj nas zidov iz Sarajeva iz stranke za BiH..
            Ambasador BiH pri UN
            🙋‍♂️🇧🇦🇮🇱🇦🇹🇬🇧🇩🇪🇺🇸

          • Ne laži 🙂 ! Sven Alkalaj jeste Židov ali one dvije ossunećene djevojčice su Židovi koliko i ja 😉 !

            Nego, otkud Vama muslimanima tolika potreba za laganjem – ako nije tajna 🙂 ?

          • Šalu na stranu, ali, muslimani stvarno nevjerovatno mnogo lažu. Razumijem da ljudi lažu kada moraju (u islamu je laganje i dozvoljeno i poželjno – ako je u službi džihada, o.a.) ali – muslimani lažu ćak i potpuno nevažne stvari kao “Benjamina i Bisera su Židovke” … Trebali bi muslimani kod automehaničara da im preporogramira kodove i vrati kilometre 🙁 – nema im druge …

          • Moja majka Katarina Kraus rođena je u dvorcu Januševacnadomak Zagreba 21. maja 1930. Dvadeset i nešto godina kasnije upoznala je mog oca Muharema Rešića na putu vozom iz Osijeka za Zagreb, gdje je on bio na školovanju. A, kada je riječ o porodici moga oca, on mi je pričao kako je njegov djeda imao 32 sina i dvije kćerke od četiri žene. Jedan od tih sinova, moj djed Mehmedalija bio je jedan od prvih Bošnjaka koji su 21. marta 1909. godine brodom “Panonija” iz Rijeke (Fiume) stigli u SAD. Imao je 29 godina.Na Eliis Islandu, gdje su evidentirani migranti u SAD, njegov rekord se vodi pod brojem10154506000.

            Majka Bisere Turkovic je jevrejka…

          • Par je u januaru 2021. godine dobio sina kome su dali ime Natan, što na starom herbrejskom znači „poklon“ ili „dar“. Benjamina je samo nekoliko dana nakon poroda održala onlajn predavanje svojim studentima. Bibliografija Knjige 2014. Pravni položaj Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini od 1918. do 1945. godine (magistarski rad) 2018.

            Pročitaj više na: https://www.biografija.org/politika/benjamina-karic/
            Benjamina Karic …djevojacko Londrc
            Ponosna na svoje zidovsko porijeklo…izdala knjigu o polozaju jevrejske zajednice …citaj care malo ubite mrznja…

      • Američka Komanda za specijalne operacije u Evropi (SOCEUR) otvorit će istureni štab u Albaniji, rekao je danas albanski premijer Edi Rama.

        Sjedište SOCEUR-a je u Štutgartu i u saopćenju objavljenom na internet stranici navodi se da će baza u Albaniji pružiti pojačanu saradnju sa albanskim saveznicima, značajan pristup saobraćajnim centrima na Balkanu i veću logističku fleksibilnost.

        Albanija je postala članica NATO-a 2009. godine.

        Pripadnici specijalnih snaga, visoko obučeni i opremljeni sa naprednom komunikacionom opremom i naoružanjem, često učestvuju u izviđačkim i protivterorističkim operacijama.

  1. Pravno pitanje. Sta ako Erdogan svoj Amanet dobiven od krepoumiruceg ajatolaha Zovkovica prenese na Putina??
    Ima li Putin Amanet proglasit’ Ruskom pokrajinom? Zna li k’o?

  2. Umišljanje da su Rusi nešto zainteresirani za BiH je samo skrećanje sa aktuelnog problema.U ruske interesne zone ne ulazi NATO i on im nebi triba bit problem,već ulazi Turska.Karabah,Kazastan,Kavkaz i u budućnosti sve ostale bivše sovjetske republike koje su bile većinski muslemanske su nukleus Erdoganovih budućih snaga protiv Rusije.BiH je tu samo sića za raskusiravanje.

  3. Sta mi Hrvati jos radimo u NATO savezu?
    Treba da pod hitno napustimo taj savez, kupujemo te neke glupe zrakoplove i transportere pitam se zasto. Nije da pomognemo nasem narodu u BiH nego da saljemo nase mlade ljude da ginu za SAD i neke tamo svabe i francuze. Pa jesmo li mi tolike budale?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -