Petak, 3 svibnja, 2024

ČOVIĆ U SREDIŠNJOJ BOSNI Vjerujem u postizanje dogovora. BiH je potrebna hitna stabilizacija političkih prilika

Must Read

Sjednica je održana u proširenom sastavu, te su joj osim članova Županijskog odbora nazočili i predsjednici općinskih odbora HDZ-a BiH, općinski načelnici, ministri, zastupnici i izaslanici na svim razinama vlasti, imenovani na prijedlog HDZ-a BiH.

Sastanak je otvorio predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH SBŽ-a Radoje Vidović, koji se osvrnuo na funkcioniranje parlamentarne većine u ovoj županiji, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Razgovarano je o stanju i aktivnostima koji se provode na području SBŽ-a kroz izvršnu i zakonodavnu vlasti, ali i samoj suradnji s dužnosnicima i institucijama viših razina. Na sjednici su se dotaknule i sve životno bitne teme, te aktivnosti unutar stranke gdje je naglašeno što je potrebno vidno poboljšati u budućem razdoblju.

Čović je podržao plan aktivnosti Županijskog odbora HDZ-a BiH SBŽ-a uz naglasak kako će se nastojati prepoznati načini kako više razine vlasti, u kojima djeluju dužnosnici HDZ-a BiH, mogu aktivnije pomoći pri rješavanju i realizaciji određenih projekata.

Govoreći o ključnom političkom pitanju, reformi izbornog zakonodavstva u BiH i rješavanju najveće “postdaytonske političke krize”, Čović je naglasio da je konstitutivnost triju naroda i njihovo legitimno predstavljanje temelj Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma, te da hrvatski narod kroz reformu izbornog zakonodavstva mora ostvariti potpunu ustavnu jednakopravnost.

“Vjerujem u postizanje dogovora. Bosni i Hercegovini potrebna je hitna stabilizacija političkih prilika i nastavak euroatlantskog puta koji nema alternativu”, zaključio je Čović, navodi se u priopćenju.

- Advertisement -

8 COMMENTS

  1. Ovome pokvarenjaku nema kraja. Kada bi bilo tko ispalio atomsku bombu. na BiH on bi prije same eksplozije i dalje tvrdio “ubijeđen sam da neće eksplodirati do kraja godine”, vjerujem da ćemo postići dogovor do kraja mjeseca da ne eksplodira” . Najveća politička ubleha ubijedljivo u povijesti BiH ali eto dopade nama Hrvatima. Ali eto ubijeđeni smo da će se popraviti do proljeća odnosno uvjereni smo da će za sto godina postati bolji.

  2. Čova, svakim danom više poprimaš obrise izadjice? Koja vjera, koji optimizam?! Nema dogovora sa teroristima (oni dali doznanja da ne žele), a izađeš li na izbore i ti ćeš biti jedan od njih…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -