Published On: Sri, pro 29th, 2021

ČOVIĆ U SREDIŠNJOJ BOSNI Vjerujem u postizanje dogovora. BiH je potrebna hitna stabilizacija političkih prilika

Sjednica je održana u proširenom sastavu, te su joj osim članova Županijskog odbora nazočili i predsjednici općinskih odbora HDZ-a BiH, općinski načelnici, ministri, zastupnici i izaslanici na svim razinama vlasti, imenovani na prijedlog HDZ-a BiH.

Sastanak je otvorio predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH SBŽ-a Radoje Vidović, koji se osvrnuo na funkcioniranje parlamentarne većine u ovoj županiji, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Razgovarano je o stanju i aktivnostima koji se provode na području SBŽ-a kroz izvršnu i zakonodavnu vlasti, ali i samoj suradnji s dužnosnicima i institucijama viših razina. Na sjednici su se dotaknule i sve životno bitne teme, te aktivnosti unutar stranke gdje je naglašeno što je potrebno vidno poboljšati u budućem razdoblju.

Čović je podržao plan aktivnosti Županijskog odbora HDZ-a BiH SBŽ-a uz naglasak kako će se nastojati prepoznati načini kako više razine vlasti, u kojima djeluju dužnosnici HDZ-a BiH, mogu aktivnije pomoći pri rješavanju i realizaciji određenih projekata.

Govoreći o ključnom političkom pitanju, reformi izbornog zakonodavstva u BiH i rješavanju najveće “postdaytonske političke krize”, Čović je naglasio da je konstitutivnost triju naroda i njihovo legitimno predstavljanje temelj Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma, te da hrvatski narod kroz reformu izbornog zakonodavstva mora ostvariti potpunu ustavnu jednakopravnost.

“Vjerujem u postizanje dogovora. Bosni i Hercegovini potrebna je hitna stabilizacija političkih prilika i nastavak euroatlantskog puta koji nema alternativu”, zaključio je Čović, navodi se u priopćenju.

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
7 mjeseci prije

Ovaj politicki rovovski rat traje predugo,Predsjednice. Ili kreci u ofanzivu ili dizi opsadu.TIME OUT….🐏

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
7 mjeseci prije

De da vidimo koliko vas ima da riješite grbovniku vječitog Tite…izadjete na put uskok balvan revolucionari…

Bosanski Hrvat
Bosanski Hrvat
7 mjeseci prije

Ovome pokvarenjaku nema kraja. Kada bi bilo tko ispalio atomsku bombu. na BiH on bi prije same eksplozije i dalje tvrdio “ubijeđen sam da neće eksplodirati do kraja godine”, vjerujem da ćemo postići dogovor do kraja mjeseca da ne eksplodira” . Najveća politička ubleha ubijedljivo u povijesti BiH ali eto dopade nama Hrvatima. Ali eto ubijeđeni smo da će se popraviti do proljeća odnosno uvjereni smo da će za sto godina postati bolji.

Phoenix
Phoenix
7 mjeseci prije

Vjeruje u dogovor a ne pomjera se ni Milimetra!

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Phoenix
7 mjeseci prije

S kim pregovora 🖕 , dobro je i živ…maaaarš

drZlikovac
drZlikovac
7 mjeseci prije

Seronjja komunistički,ponaša se poput piromana ,upali vatru pa onda trči istu gasiti…

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
7 mjeseci prije

🖕

Juraj
Juraj
7 mjeseci prije

Čova, svakim danom više poprimaš obrise izadjice? Koja vjera, koji optimizam?! Nema dogovora sa teroristima (oni dali doznanja da ne žele), a izađeš li na izbore i ti ćeš biti jedan od njih…