Srijeda, 1 svibnja, 2024

OGLASILO SE PRPOŠNO NIŠTA: .Neće im proći, sve ćemo ih, jašta ćemo, organizirat ćemo se!

Must Read

Izetbegović je naveo kako je SNSD dobio 14 posto glasova na izborima, a HDZ devet što je zajedno 24 %.

“Imaju ispod četvrtine podršku i željeli bi da otmu biračima pravo da izađu i mijenjaju. I to im neće poći za rukom, organizirat ćemo se”, poručio je lider SDA, prenosi N1.

Govoreći u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH, Bakir Izetbegović je podsjetio kako u državnom predsjedništvu sjede Srbin, Bošnjak i Hrvat, ali da oni predstavljaju interese svih naroda u BiH.

“HDZ traže da se ta stvar izmjeni na način potpuno suprotan presudama sudova. Član koji dolazi iz RS redovito bude Srbin, ali pazi na glasove Bošnjaka i Hrvata u RS jer od njih zavisi. Glasovi Hrvata u FBiH mogu odlučiti člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda”, kazao je Izetbegović.

On je u razgovoru za BN televiziju kazao da će jači angažman međunarodne zajednice uslijediti ako se nastavi kriza u državi. Dodao je kako je američki izaslanik jasan bio na koga misli kada je govorio o sankcijama.

“Mislim da je Gabriel Escobar vrlo jasno imenovao na koga misli. Prvo idu diplomate koje žele pridobiti i one koji prave probleme, ali ako to ne prođe, kako se bude pojačavala kriza – bit će pojačan angažman i doći će sankcije”, zaključio je Bakir Izetbegović.

Dnevnik.ba

- Advertisement -

2 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimac
Anonimac
2 years ago

Pa dobro jutro bakiru..
Evo ponovo priče o moranju i pristajanju..
Jutrom pokvari dan svojom pojavom

Anonimac
Anonimac
2 years ago

Dopodne misli i govori jedno, poslijepodne ga poprave savjetnici pa misli i govori posve drugo, a uveče, a uveće on misli o istoj stvari nešto posve treće.
Dogovor sa ovim ljudima koji su u stalnim dilemama, trilemama ili prosto polilemama, istovremeno, nemoguće je dogovoriti išta ozbiljno i “tvrdo”.
I da, danas nitko za nikoga neće žrtvovati svoj život.
Bakir ne vidi da mu se osipa nacionalna supstanca i što je on u većem broju dilema, to ljudi u večem broju bježe iz države koju on vidi kao svoju viziju. unitarne “bosne”, za koju trebaju tuđa djeca da liju vrelu krv.
Bakire sjedi za sto i prvo da se riješi izborni zakon, a onda i ovaj zakon o negiranju ratnih zločina i genocida, i BiH će biti mirna,i ne zazivaj rat…neće nikome biti dobro.

Последний

Nakon odluke Crne Gore da podrži rezoluciju, Srbija ostaje jedina zemlja regije koja to neće učiniti

Nakon što je Crna Gora objavila da će u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda (UN) podržati usvajanje rezolucije o genocidu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -