Published On: Sub, pro 11th, 2021

OGLASILO SE PRPOŠNO NIŠTA: .Neće im proći, sve ćemo ih, jašta ćemo, organizirat ćemo se!

Izetbegović je naveo kako je SNSD dobio 14 posto glasova na izborima, a HDZ devet što je zajedno 24 %.

“Imaju ispod četvrtine podršku i željeli bi da otmu biračima pravo da izađu i mijenjaju. I to im neće poći za rukom, organizirat ćemo se”, poručio je lider SDA, prenosi N1.

Govoreći u vezi sa izmjenama Izbornog zakona BiH, Bakir Izetbegović je podsjetio kako u državnom predsjedništvu sjede Srbin, Bošnjak i Hrvat, ali da oni predstavljaju interese svih naroda u BiH.

“HDZ traže da se ta stvar izmjeni na način potpuno suprotan presudama sudova. Član koji dolazi iz RS redovito bude Srbin, ali pazi na glasove Bošnjaka i Hrvata u RS jer od njih zavisi. Glasovi Hrvata u FBiH mogu odlučiti člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda”, kazao je Izetbegović.

On je u razgovoru za BN televiziju kazao da će jači angažman međunarodne zajednice uslijediti ako se nastavi kriza u državi. Dodao je kako je američki izaslanik jasan bio na koga misli kada je govorio o sankcijama.

“Mislim da je Gabriel Escobar vrlo jasno imenovao na koga misli. Prvo idu diplomate koje žele pridobiti i one koji prave probleme, ali ako to ne prođe, kako se bude pojačavala kriza – bit će pojačan angažman i doći će sankcije”, zaključio je Bakir Izetbegović.

Dnevnik.ba

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
7 mjeseci prije

Pa dobro jutro bakiru..
Evo ponovo priče o moranju i pristajanju..
Jutrom pokvari dan svojom pojavom

Anonimac
Anonimac
7 mjeseci prije

Dopodne misli i govori jedno, poslijepodne ga poprave savjetnici pa misli i govori posve drugo, a uveče, a uveće on misli o istoj stvari nešto posve treće.
Dogovor sa ovim ljudima koji su u stalnim dilemama, trilemama ili prosto polilemama, istovremeno, nemoguće je dogovoriti išta ozbiljno i “tvrdo”.
I da, danas nitko za nikoga neće žrtvovati svoj život.
Bakir ne vidi da mu se osipa nacionalna supstanca i što je on u većem broju dilema, to ljudi u večem broju bježe iz države koju on vidi kao svoju viziju. unitarne “bosne”, za koju trebaju tuđa djeca da liju vrelu krv.
Bakire sjedi za sto i prvo da se riješi izborni zakon, a onda i ovaj zakon o negiranju ratnih zločina i genocida, i BiH će biti mirna,i ne zazivaj rat…neće nikome biti dobro.

Last edited 7 mjeseci prije by Anonimac