Nedjelja, 28 travnja, 2024

BiH KAKVU VOLIMO, ONA LJUDSKA, NEKONTAMINIRANA: Krenuli pješice u Međugorje, odmorili u džamiji!

Must Read

MEĐUGORJE -Poljski bračni par od 20. svibnja ide pješice prema Međugorju gdje žele obaviti hodočašće, a nedavno su kratko predahnuli u Ćehajama kod Srebrenika, i to ni manje ni više nego u džamiji u ovog prigradskom naselju, piše portal Doznajemo.com.

– Tek što smo zanijetili podnevski farz, netko je ušao na vrata. U prvi mah nam se učinilo da su to vehabije, no kasnije smo shvatili da je riječ o katoličkim vjernicima, kazao je Džemal Ahmetović koji je ovoga dana obavljao molitvu u džamiji zajedno sa još nekoliko džematlija Ćehaja, prenosi pressing.ba.

Kaže da su bili izuzetno miroljubivi i prijatni. Riječ je o Andrzeju Sieminscyu, 69-godišnjem likovnom umjetniku i njegovoj 60-godišnjoj supruzi Katarzyni, inače dizajnerici interijera iz poljskog gradića Kazimierz Dolny. Put od 1.316 kilometara i to pješice, nije nimalo ugodan, posebno na ovakvim toplinama.

Nakon Poljske, prošli su Češku, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku i prije nekoliko dana ušli su u BiH.

– Jednostavno osjećamo unutrašnji glas i veliku želju da obavimo hodočašće u Međugorju, ali želimo da na putu upoznajemo različite ljude i njihove kulture, kazao je Andrzej.

U prosjeku dnevno prepješače oko 20 kilometara, a spavaju na mjestima gdje ih zatekne noć. Kažu da ima gostoljubivih ljudi koji su im spremni ponuditi smještaj, a do sada nisu odbijeni niti na jednim vratima na koja su pokucali. Nakon kraćeg odmora ispred džamije u Ćehajama kod Srebrenika, put su nastavili prema Sarajevu, a u Međugorje planiraju stići 15. 8. na vjerski praznik Velike Gospe.

dnevno.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Hrvati su na izborima mogli izabrati trojicu iz dijaspore neovisnih o Plenkoviću. Mogli su nadzirati Vladu RH. Nisu to učinili. Stiže već sve na...

Ovako govori hrvatski predsjednik o plinovodu i američkim ucjenama. Jednostavno je. Hrvatska je već trebala poslati poruku SAD-u da...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -