Subota, 4 svibnja, 2024

SKANDALOZNO Komšić u Podgorici napao francuskog veleposlanika zbog Macronove podrške Daytonskom sporazumu

Must Read

Uzurpator hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH, na koju je izabran, protivno Daytonskom sporazumu i Ustavu BiH glasovima Bošnjaka, Željko Komšić suočen s činjenicom da vodeće zapadne zemlje podržavaju temeljno načelo Daytonskom mirovnog sporazuma o BiH kao državi tri konstitutivna i ravnopravna naroda, čija ravnopravnost mora biti osigurana izmjenama Izbornog zakona koje će omogućiti da i Hrvati mogu izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH i da njegovom parazitiranju dolazi kraj postaje, čini se sve nervozniji, piše Hrvatski Medijski Servis.

Tako je na Balkanskom integracijskom forumu u Podgorici, Komšić napao veleposlanika Francuske u Crnoj Gori, zbog izjave francuskog predsjednika Emanuela Macrona tijekom posjete Zagrebu kako se Izborni zakon mora izmjeniti kako bi se poštovali svi konstitutivni narodi, što je sukladno Daytonskom mirovnom sporazumu i presudi Ustavnog suda BiH.

– Predsjednik Emmanuel Macron, naravno za odličan posao i dobar novac, dao je podršku premijeru Andreju Plenkoviću za njegove stavove i dao mu za pravo da se miješa u unutarnje poslove BiH oko izmjena Izbornog zakona. Rekao je naravno ide to uz ove avione! Pa da kažem našim kolegama iz Sjeverne Makedonije, nemojte me pogrešno shvatiti, ali razmislite o kupovini francuskih aviona. Možda vas to pokrene naprijed. To je realnost – kazao je Komšić, za kojeg je “mješanje u unutarnje stvari” zalaganje zapadnih političara za poštivanje Daytonskog sporazuma.

Na Komšićeve riječi reagirao je veleposlanik Francuske u Crnoj Gori Christian Thimonier koji je, između ostalog, kazao kako Francuska očekuju da BiH bude članica Europske unije i dio zajedničkog “sigurnosnog balona” (NATO, op. a.) te da se ne radi samo o prodaji aviona.

Posve nediplomatski Komšić je nastavio s napadima na francuskog veleposlanika.

– Ambasadore, ja se dobro sjećam tog vremena i činjenica jeste da je Francuska bila ključna zemlja pri pokretanju intervencije. SAD nisu htjele da krenu bez Francuske u intervenciju i zaustavljanje rata u BiH. Ali, to je bilo, ambasadore. Nekad bilo. Danas je nešto drugo. Imate kolege svoje, francuske ambasadore…, ja Vas molim, zamolite ih, da ne govore u prisustvu Bosanaca i Hercegovaca kako su svi u Bosni i Hercegovini počinili genocid. Nije vrijeme da iznosim detalje, ali Vam mogu reći privatno, kazao je Komšić ne objasnivši o čemu je riječ, te dodao:

-Dakle, ono je bilo jedno vrijeme. A sjećamo se mi vremena i par godina prije toga i dolaska predsjednika Francuske, gospodina Françoisa Mitterranda u Sarajevo i što je značio taj dolazak. Naš dug, sva zahvalnost, što god treba je za predsjednika Jacquesa Chiraca. Ali se sjećamo i Miteranda. Jedno vrijeme, drugo vrijeme, možda je danas neko treće vrijeme? Ali stvari stoje tako, kazao je Komšić, koji je riješio BiH zavaditi s cijelim svijetom samo kako bi se sačuvao neustavni Izborni zakon koji mu omogućuje da i dalje bude alatka za majorizaciju Hrvata./HMS/

- Advertisement -

36 COMMENTS

  1. Da mu se ne staje u kraj marifetlucima Bosanac-Hercegovac, pa sutra izborni Hrvat, ne bi se ni javljao za riječ. Ovako, prigrijalo podobro stolici bez izborne volje Hrvata. Nije lahko, ma hajte molim vas.

  2. Ovaj Sejdin gaf je u rangu sa odjebenicom Lavrovu.
    Gore bi bilo samo da je još spomenuo Učiteljicu.

    Laka ti noć Bosno i Hercegovino !

  3. Hrvatska i Srbija su potpisnice Dejtona I imaju pravo da ti udare i samar kad krsis taj sporazum.Franxuzi nemaju Ameri su bili tvorci i garant da će se to poštovati.Premantome sta je sporno ti trebaš da kažeš ako se turci ili Albanci miješaju da to ne moze a potpisnice i garanter Amerika moze i mora.

  4. Kafanska politika.Necu ti rec na Bascarsiji nego dodji u magazu na Kovace pa cu ti uz serbe objasnit sta je reko Koji je to Djilkos!

  5. Treba i njegovu diplomu na uvid.Djavo me odnio ako ovaj konjusar ima više od srednje ili u naj boljem slučaju višu školu.Sve su to ratne Sarajevske diplome Komsic uz ratovanje po rovovima uporedo završavao i fakultet jer je bio odabran kao podoban od strane SDA mafije.Sve se zna i sazna na kraju krajeva.

  6. A na kom je to jeziku sejdo rekao.. Priča samo muslimanski, diploma mu je ratna kupljena u Neumu kao i mnogi “parlamentarci” koji imaju istu. Sve nepismeni bilmezi al takvi nam i trebaju da lakše uništimo islamiste nesposobne. Šteta što mu nije spomenuo učiteljicu😁

  7. Čovjeku je teško, pije još više, jer je osjetio da je njegova dogorila u Predsjedništvu.
    Hoda gradom s vremena na vrijeme odsutan, mrmlja si u bradu, valja objasniti ženi i kćerki zbog čega je persona non grata u hrvatskim krajevima BiH i zbogf čega neminovno odlazi na povjesni otpad.
    Nije to lako i ne treba mu otežavati, jer u duševnom rastrojstvu može dići i ruku na sebe.
    Očajan je pokušava sve, makar sipao i laži i izmišljotine…
    Teško mu je i jedinu utjehu nalazi uz bocu…, ali tu sudbinu odbačenih na povjesni otpad doživjeli su mnogi, i njegov politički otac Lagumdžija i Lagumdžijin politički otac Silajdžić…kojima će se pridružiti vrlo brzo još neki kao Novalić…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -