Subota, 4 svibnja, 2024

Kosača u znak solidarnosti s progonjenim kršćanima osvjetljenja bojom mučenika

Must Read

Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača priključio će se u srijedu, 24. studenog inicijativi Katoličke humanitarne organizacije „Kirche in Not“ te je osvjetljavanjem pročelja u crveno izrazio solidarnost s progonjenim kršćanima diljem svijeta.

Večeras će i  sarajevska katedrala od 17:00 do 24:00 sata biti „obojena“ u crveno, a u 18:00 sati sv. misu predslavit će vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić nakon koje će biti upriličeno molitveno klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.

„Kirche in Not“ već godinama posljednju srijedu u studenom diljem svijeta različitim aktivnostima pokušava skrenuti pozornost na kršćane koji trpe zbog svoje vjere.

Jedan od načina je iluminacija znamenitih građevina u crveno čemu su se ove godine priključili i Hercegovina i susjedna Bosna.

Prema podacima organizacije Open doors iz siječnja 2021. u 2020. u svijetu se dogodio porast broja progonjenih kršćana.

Više od 340 milijuna Kristovih sljedbenika doživjelo je visoku stopu progonstva ili diskriminacije.

To znači da se jedan od osam kršćana susreo s nekim vidom progona.

Najteža situacija je u „12 crvenih“ zemalja u kojima je razina progona najjača:

Sjevernoj Koreji, Afganistanu, Somaliji, Libiji, Pakistanu, Eritreji, Jemenu, Iranu, Nigeriji, Indiji, Iraku i Siriji, priopćeno je.

- Advertisement -

30 COMMENTS

  1. Mogli su usput na crvenu boju staviti i bijeli polumjesec sa zvjezdicom pa bi se i muslimani obradovali 🙁  …

    I, da li je crkva u nevolji ili su kršćani u nevolji? Ako su kršćani u nevolji, onda „Kirche in Not“ baš i nije adekvatan naziv ovog cirkusa koji baš nitko živ neće razumjeti 🙁  .

  2. Općepoznato je da su kršćani u svojoj povijesti, a i kompletan ljudski rod upravo najviše stradali od kršćanskoga maća i pod blagoslovom vatikana.Sjetimo se samo križarskih pohoda,pokrštavanja europe,afrike,južne amerike,spaljuvanja vještica,pedofiliji. Neka im je Bog u pomoći.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

REZOLUCIJA BEZ ARMENIJE; IZRAELA I KONGA: Među konsponzorima priču predvode države koje nikada nisu i neće priznati genocide koje su počinile. Među njima...

Broj kosponzora rezolucije o Srebrenici i dalje raste. Trenutno su ukupno 32 države navedene kao kosponzori rezolucije, prenosi N1....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -