Utorak, 30 travnja, 2024

Rusija svijetu predlaže reakciju

Must Read

U govoru šefa ruske diplomacije, koji je pročitao njegov zamjenik Sergej Veršinjin, skrenuta je pažnja na činjenicu da je za spomenute izazove potrebna reakcija svjetske zajednice…

Moskva je skrenula pažnju na rastući val nacionalizma, antisemitizma i rusofobije u brojnim europskim državama, posebno u Ukrajini i baltičkim zemljama, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

On je u obraćanju učesnicima Treće Međunarodne konferencije “Zaštita budućnosti” o borbi protiv ksenofobije, antisemitizma i rasizma u Moskvi naveo kako je otvoreno širenje mizantropske dogme besmisleno, uz upozorenje da su se pojačale aktivnosti neonacista i drugih radikalnih grupa, prenosi Srna.

“Nažalost, u brojnim europskim državama, naročito u Ukrajini i baltičkim zemljama, u usponu su manifestacije nacionalizma, antisemitizma i rusofobije”, istaknuo je Lavrov.

U govoru šefa ruske diplomacije, koji je pročitao njegov zamjenik Sergej Veršinjin, skrenuta je pažnja na činjenicu da je za spomenute izazove potrebna reakcija svjetske zajednice, objavio je TASS.

“S tim u vezi, ruska diplomatika je otvorena za širu suradnju sa svima, uključujući židovske zajednice u Rusiji i drugim zemljama”, naglasio je Lavrov.

Ruski ministar skrenuo je pažnju i na multietnički i harmonični život Rusije, u kojoj razni narodi i kulture stoljećima žive u miru, kao i na spremnost Moskve da podijeli svoje iskustvo sa stranim kolegama.

- Advertisement -

6 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Chara
Chara
2 years ago

Bravo, Raša!

Atif Dudaković
Atif Dudaković
2 years ago
Reply to  Chara

Dabogda se raspala rusija.

Kiklop
Kiklop
2 years ago

Atife upisi vecernju i zavrsi osmogodisnju…

djuro
djuro
2 years ago

Kad će Rusi shvatiti da njihov glas više nije bitan?

Danilo V
Danilo V
2 years ago
Reply to  djuro

Kad ti budes prestao da budes WC solja za nemacku kloaku..i olos otpadnicki od slovenskog roda..

Lukša
Lukša
2 years ago

Živjela Rusija, živjeli Slaveni !

Последний

SVI ĆE NA CRNU LISTU: Umjesto u Sarajevu, zamislite, u Mostaru održan sastanak Uprava javnih poštanskih operatera u BiH

Predstavnici Uprava tri bh. javna poštanska operatera, HP Mostar, BH Pošte i Pošte Srpske provocirali su danas Michaela Murpheya...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -