Published On: Pon, stu 22nd, 2021

Rusija svijetu predlaže reakciju

U govoru šefa ruske diplomacije, koji je pročitao njegov zamjenik Sergej Veršinjin, skrenuta je pažnja na činjenicu da je za spomenute izazove potrebna reakcija svjetske zajednice…

Moskva je skrenula pažnju na rastući val nacionalizma, antisemitizma i rusofobije u brojnim europskim državama, posebno u Ukrajini i baltičkim zemljama, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

On je u obraćanju učesnicima Treće Međunarodne konferencije “Zaštita budućnosti” o borbi protiv ksenofobije, antisemitizma i rasizma u Moskvi naveo kako je otvoreno širenje mizantropske dogme besmisleno, uz upozorenje da su se pojačale aktivnosti neonacista i drugih radikalnih grupa, prenosi Srna.

“Nažalost, u brojnim europskim državama, naročito u Ukrajini i baltičkim zemljama, u usponu su manifestacije nacionalizma, antisemitizma i rusofobije”, istaknuo je Lavrov.

U govoru šefa ruske diplomacije, koji je pročitao njegov zamjenik Sergej Veršinjin, skrenuta je pažnja na činjenicu da je za spomenute izazove potrebna reakcija svjetske zajednice, objavio je TASS.

“S tim u vezi, ruska diplomatika je otvorena za širu suradnju sa svima, uključujući židovske zajednice u Rusiji i drugim zemljama”, naglasio je Lavrov.

Ruski ministar skrenuo je pažnju i na multietnički i harmonični život Rusije, u kojoj razni narodi i kulture stoljećima žive u miru, kao i na spremnost Moskve da podijeli svoje iskustvo sa stranim kolegama.

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Chara
Chara
1 godina prije

Bravo, Raša!

Atif Dudaković
Atif Dudaković
Šta ti kažeš na ovo?  Chara
1 godina prije

Dabogda se raspala rusija.

Kiklop
Kiklop
Šta ti kažeš na ovo?  Atif Dudaković
1 godina prije

Atife upisi vecernju i zavrsi osmogodisnju…

djuro
djuro
1 godina prije

Kad će Rusi shvatiti da njihov glas više nije bitan?

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  djuro
1 godina prije

Kad ti budes prestao da budes WC solja za nemacku kloaku..i olos otpadnicki od slovenskog roda..

Lukša
Lukša
1 godina prije

Živjela Rusija, živjeli Slaveni !