Utorak, 30 travnja, 2024

U Sloveniji 3666 novozaraženih, angažira se vojska

Must Read

U Sloveniji je u posljednja 24 sata potvrđeno 3666 novih slučajeva zaraze koronavirusom, još 19 oboljelih od covida-19 je umrlo, a zbog krizne zdravstvene situacije u zbrinjavanje i liječenje oboljelih vlada je odlučila uključiti i vojsku.

“Vojska će se svojim kapacitetima uključiti u zdravstveni sistem te pomagati u liječenju i skrbi za oboljele od covida-19”, objavila je u petak navečer vlada Janeza Janše dodavši da će se javnom zdravstvu priključiti četiri medicinske ekipe vojnog saniteta.

220 pacijenata na odjelima intenzivne njege

Kako je objavio nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ), u posljednja 24 sata potvrđeno je 3666 novih slučajeva zaraze, a udio pozitivnih testova veći je nego dan ranije i iznosi 39.8 posto.

Sedmodnevni dnevni prosjek zaraza iznosi 3157, a 14-dnevna incidencija je 1971. Broj hospitaliziranih i dalje raste, a aktivnih slučajeva je 41.534, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bolnicama je 981 oboljeli, od kojih je 220 na odjelima intenzivne njege.

Val na vrhuncu

Stanje s popunjenosti kapaciteta je kritično. Matematičke projekcije govore da je četvrti val epidemije na vrhuncu, s time da će se rast hospitalizacija nastaviti do kraja mjeseca. Stanje u bolnicama bit će najteže u posljednjem tjednu studenoga, nakon čega bi broj hospitaliziranih mogao početi padati, ako sadašnje restriktivne mjere uspiju, objavili su mediji.

Mjere između ostalog propisuju širu primjenu covid-potvrda uz predočenje dokumenata za identifikaciju, skraćeni rad lokala i zabranu rada noćnih klubova i diskoteka, češće testiranje na koronavirus učenika u osnovnim i srednjim školama te zabranu većih javnih okupljanja.

- Advertisement -

3 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimac
Anonimac
2 years ago

Nastavlja se teror fašizma od strane prodanih političara koji će kao psi cviliti za milost. Kao i svi glavni promotori ovog ZLA i genocida nad narodom.

Bruce Lee.
Bruce Lee.
2 years ago
Reply to  Anonimac

Šta traži bosanac u Sloveniji?

Bruce Lee.
Bruce Lee.
2 years ago

došla delegacija Slovenaca u Kinu , upitaju Kinezi kolika je ta Slovenija zemlja koliko ima stanovnika ,kad su Slovenci kazali broj stanovnika , Kinezi odgovare , zašto niste došli svi!

Последний

Nakon odluke Crne Gore da podrži rezoluciju, Srbija ostaje jedina zemlja regije koja to neće učiniti

Nakon što je Crna Gora objavila da će u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda (UN) podržati usvajanje rezolucije o genocidu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -