Published On: Sub, stu 13th, 2021

Crna Gora uvodi stroge mjere: Zabrana svadbi, koncerata za Novu godinu…

CRNOGORSKE zdravstvene vlasti zabranile su održavanje koncerata planiranih za doček Nove godine na trgovima širom Crne Gore uslijed rasta broja oboljelih i umrlih od koronavirusa.

Ta je zabrana u sklopu novih epidemioloških mjera koje će stupiti na snagu u ponedjeljak, a koje također predviđaju zabranu svadbi i rada noćnih klubova te ograničavanje rada ugostiteljskih objekata do ponoći.

U crnogorskim medijima već je objavljeno da je na trgu u Budvi bilo planirano gostovanje hrvatskog Zlatana Stipišića Gibonnija, u Kotoru je trebao nastupati Zdravko Čolić, a u Baru Dino Merlin i slovenska zvijezda Senidah.

“Epidemiološka situacija ne dopušta ovakva okupljanja… Vi znate da se situacija može promijeniti, ali ne vjerujem da se za tako kratko vrijeme može promijeniti da bismo dopustili okupljanja na trgovima”, rekla je novinarima ministrica zdravlja Jelena Borovinić-Bojović komentirajući mogućnost da se ova odluka promijeni tijekom prosinca.

Planira se i uvođenje obveznih covid-potvrda za mnoge

Ona je podsjetila da je nacionalna digitalna covid-potvrda uvjet za ulazak u Crnu Goru, za boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata te za predstave i sportska natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica je ponovila da vlada u Podgorici razmatra mogućnost da od 1. prosinca covid-potvrda bude obavezna za sve zaposlene u javnoj upravi – zdravstvu, prosvjeti, policiji i vojsci.

“Svi koji su preminuli u Crnoj Gori od 1. svibnja do danas, a imali su ispod 40 godina, nisu bili cijepljeni. Molim građane da poštuju mjere i da se cijepe kako bi se zaštitili od teških oblika bolesti i smrtnih ishoda, a sve nadležne službe odgovorne za kontrolu mjera pozivam da budu ustrajne na zajedničkom zadatku – suzbijanju epidemije”, istaknula je Borovinić Bojović.

Crna Gora do sada je cijepila oko 55 posto odraslog stanovništva. Od početka pandemije koronavirus je potvrđen kod više od 150 tisuća stanovnika Crne Gore, što je gotovo četvrtina populacije te zemlje, dok je od posljedica zaraze preminulo blizu 2200 osoba ili 0.3 posto ukupne populacije.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Pere
Pere
15 dana prije

A možemo li se zitigu?