Utorak, 7 svibnja, 2024

SRK U BIH POSTAT ĆE DUPLO KRAĆI: Espresso dvije KM!

Must Read

O poskupljenju kave u Hercegovini priča se već mjesecima, a u nekim gradovima već je ”skočila” dok se u ostalim očekuje isto.

Kava je poskupjela za 50 feninga u Gradskoj kavani u Ljubuškom, kao i u kafićima u središtu grada. Razlozi su svima jasni; poskupjela je nabavna cijena kave, ali i svega ostaloga. Riječ je o lančanom poskupljenju koja nas pogađaju proteklih mjeseci, izjavio je za portal Jabuka.tv direktor hotela Bigeste, u sklopu kojeg se nalazi Gradska kavana, Stjepan Primorac.

Espresso ćete umjesto 1,5 KM sada platiti 2 KM, a bijelu kavu umjesto 2 platit ćete 2,5 KM, a u nekim kafićima i 3 KM s obzirom da su još otprije ”držali” cijenu bijele kave na 2,5 KM.

Kako doznaju, kilogram kave za ugostitelje sada se kreće između 40 i 60 KM, ovisno o proizvođači i kvaliteti dok se ranije prosječna nabavna cijena kilograma kave kretala oko 25 KM.

Direktor Primorac kazao  je da je moguće i poskupljenje hrane u restoranima, barem što se tiče restorana Stella koji se nalazi u sklopu hotela Bigeste.

“Znamo svi da je cijena kilograma piletine poskupjela, a također je poskupjelo i ulje. Tako sada kanistar od 20 litara ulja za restoran plaćamo preko 80 KM dok je cijena donedavno iznosila 40 KM. To su strašna poskupljenja. Još nismo odlučili dirati cijene, a ako ne popravi situacija, onda ćemo biti primorani dignuti cijene”, rekao je za portal Jabuka.tv direktor hotela Bigeste iz Ljubuškog Stjepan Primorac.

U Širokom Brijegu espresso kavu i dalje možete piti za marku i pol, no, ne još dugo.

Kava je u Gradskoj kavani i dalje 1,5 KM, ali poskupljenje u skorije vrijeme je neminovno, možda poslije Nove godine, potvrdio je za portal Jabuka.tv direktor širokobriješkog hotela Park Zvone Vranjković.

Cijenu kave nisu korigirali ni preostali kafići u Širokom Brijegu, no, sve je očiglednije da će uskoro poskupjeti za pola marke.

Nekoliko vlasnika kafića u Mostaru najavilo je poskupljenje espresso kave s 1,5 KM na 2 KM. Iako se pričalo da će cijena ići gore od 1. studenog, izgledno je da će se skuplja kava u Mostaru piti od 1. siječnja 2022. godine.

U Grudama, Posušju, Čitluku i Čapljini cijena kave u kafićima je i dalje ista, no, pretpostavlja se da će uskoro lančano poskupjeti.

- Advertisement -

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -