Subota, 4 svibnja, 2024

DŽAFEROVIĆ O GLAZBENOJ BAŠTINI U SRBA I TOLERANCIJI DRUGIH KULTURA: Harmonika u Predsjedništvu najobičniji je primitivizam

Must Read

Prvi bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je nakon današnje sjednice Predsjedništva BiH da su započeli raspravu o ugovoru između Islamske zajednice u BiH i države BiH.

-Ovako stvari ne idu. Predsjedništvo, Parlament moraju funkcionirati. Svi imamo kontakte s predstavnicima međunarodne zajednice, ništa nema osim poziva da institucije moraju funkcionirati. Morat će doći snažnija reakcija ako Dodik nastavi ovako. Međunarodna zajednica je dužna pomoći da institucije počnu raditi – rekao je Džaferović.

Dodao je da očekuje da pravosuđe radi svoj posao i utvrdi ima li elemenata krivičnog djela.

-U nekom redu poteza kako riješiti situaciju, prve na potezu su institucije ove zemlje, pravosuđe. Usporedo i međunarodna zajednica. Ovo s harmonikašem je pokušaj da se ponizi Predsjedništvo BiH. Završio je na samoponižavanju onih koji su to uradili. Javnost će ovo protumačiti kao samoponižavanje. To je neprimjereno za ovu instituciju. Posebno ćemo se baviti pitanjem kako je taj instrument ušao u ovu instituciju. Oni koji su spremni spstiti se na takvu razinu govore o sebi, ne govore o državi, ni o narodu. To je najobičniji primitivizam – naveo je Džaferović.

Istaknuo je da ima povjerenja u Ustav i zakone Bosne i Hercegovine, piše Hayat.

-Institucije su dužne štititi BiH. Ništa ne smijem uraditi što je izvan zakona. Ništa ne smijem propustiti uraditi, a što bih trebao. Tako trebaju raditi i institucije – naveo je Džaferović./HMS/

- Advertisement -

29 COMMENTS

  1. Za islamista koji je “dejstvovao” u muzičkoj školi u Zen’ci izgleda da Džafer i nije baš bogzna kakav ljubitelj muzike. Nego, što kaže? Da su stranci dužni osigurati funkcioniranje “Bosne”? U kojem to članu Ustava piše?

  2. Ćuj mu priće vrijedja komlet cijeli svijet pa i amere kome se ulizuje.Harmonika je naj rasprostranjeniji instrument za razliku od šargijice.PA ovi nemaju nista drugo pametnije da odgovore Dodiku.Postali su patetični.

  3. Ovom dementnom islamisti i pijanduri Sejdi a i njihovim pristašama Dodik je poslao najjasniju i najjezgrovitiju političku poruku. Mogu se oni praviti da nisu razumjeli. Nije kvaka u harmonici. Znaju to oni ali ne znaju šta dalje i kako sad to objasniti ummetu.

    • Čuj katoličkog teroriste ili Riste traktoriste BIVŠEG i sadašnjeg SVETOSAVSKOG TERORISTE …PJANDURA ISLAMISTA…Tako je to kad te uzme pa oduzme..

  4. Ovo vam je čista laž “Prvi bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović” pa zar sejdo nije imao više bošnjačkih glasova.

  5. Da je donio saz, Šefiku bi to bio vrhunac kulture. Očigledno je na sceni finale takmičenja “Ko je veća konjina u političkom vrhu BiH”. Takmičari su poprilično izjednačeni i nije sigurno da je Dodik u vodstvu. Sad se očekuje Komšićev potez. On je ozbiljan kandidat. Džafa se trudi, ali od njega se samo podrška očekuje. On se već izborio za titulu drugi pratilac.

    • Ma bez veze je to sa youtube..to je za one sto se zovu muslimani a nemaju veze sa sustinom islama…kufra ili cafirluka ima mnogo vise unutar tzv ISLAMSKOG tzv civilizacijskog kruga…kufr je ili cafirluk viseznacni sinonim pljacka nevino ubistvo iz koristoljublja…itd
      Kufr i cafirluk je pripisivati čovjeku Svojstvo i moć Apsoluta …Isa a.s po ISLAMU Donosioc Druge Objave i po ISLAMU nije Stvoritelj SVEMOGUCI to nije Apsolut…ostalo sam pisao i objavio parcijalno..Još nešto Kur’an priznaje prvu i drugu objavu kao nepotpune…nemoj se zanositi da je osmanski šerijat šerijat po Kur’anu..

  6. Harmonika je super instrument – za mene je na prvom mjestu, a o muzičkoj baštini Srba (posebno onih iz Srbije) dovoljno govore bezbroj lijepih narodnih kolca (Moravac, Užičko, Rumenka, Meljačko…) i virtuoza na harmonici, a stare pjesme iz južne Srbije su prva klasa (Čeda Markovič odlično pjeva npr pjesmu : Udade se jagodo. O Cunetu i Staniši Stošiću te Vasiliji Radojičić ne treba ni govoriti – to su legende srbijanske narodne muzike). A Mile ko Mile – provocira.

  7. Dobro jutro, džezeri
    Dobro jutro, majstori
    Dal’ če da vas umori
    Ovaj bi-bap jutarnji
    Ovaj bi-bap jutarnji
    Setite se džezeri
    Kad su bili ameri
    Kad su crnci svirali
    Da li su folirali?
    Setite se džezeri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -