Published On: Pon, lis 18th, 2021

Premijer Sanchez obećao zabraniti prostituciju

Španjolski premijer Pedro Sanchez obećao je, u svom obraćanju javnosti u nedjelju, da će kriminalizirati prostituciju u toj zemlji, javlja BBC.

Obraćajući se pristalicama na kraju trodnevnog kongresa Socijalističke partije u Valenciji, Sanchez je rekao da ta praksa “porobljava” žene.

Prostitucija je dekriminalizirana u Španjolskoj 1995. godine. Ujedinjene nacije su 2016. godine procijenile da je seksualna industrija u zemlji ostvaruje 3,7 milijardi eura.

Istraživanje iz 2009. pokazalo je da je svaki treći muškarac u Španjolskoj makar jednom platio seksualne usluge.

Međutim, drugi izvještaj objavljen 2009. godine sugerira da bi ta brojka mogla iznositi čak 39 posto, a studija UN -a iz 2011. navodi Španjolsku kao treći najveći centar za prostituciju u svijetu, iza Tajlanda i Portorika.

Prostitucija u Španjolskoj trenutno nije regulirana i ne postoje kazne za one koji nude plaćene seksualne usluge svojom voljom sve dok se ne odvijaju u javnim prostorima.

Međutim, podvođenje ili djelovanje kao posrednik između seksualne radnice i potencijalnog klijenta je protuzakonito.

Industrija je doživjela procvat od svoje dekriminalizacije i procjenjuje se da oko tristo tisuća žena rade kao prostitutke u Španjolskoj.

Stranka premijera Sancheza je 2019. godine u svom izbornom manifestu obećala da će prostituciju staviti izvan zakona, što je viđeno kao potez da se pridobije više žena glasača na izborima./Fena/HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Jozo
Jozo
1 mjesec prije

Nemoj Pedro. Ne budi lud.