Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Mladež HDZ BIH: Ratoborni konzul mora biti smijenjen

Must Read


Dok čekamo reakcije nadležnih, Mladež Hrvatske demokratske zajednice BiH oštro osuđuje govor mržnje i retoriku sukoba na koju poziva konzul BiH u Frankfurtu, Admir Atović.

Pozivamo nadležne institucije, dva bošnjačka i srpskog člana Predsjedništva te Ministarstvo vanjskih poslova BiH, da reagiraju na zabrinjavajući događaj i javno pozivanje na sukobe i mobilizaciju ”bosanaca muslimana” na koje se aludira. Pozivamo i policijske i pravosudne institucije BiH na sve pravne korake prema navedenoj osobi za poticanje međunacionalne mržnje, sukoba i oružanih obračuna koji su neprihvatljivi, navodi se u priopćenju Mladeži HDZ-a BiH.

Dodaju kako Atović nije u službi Bosne i Hercegovine nego u službi opasne i zapaljive retorike, čijim je korištenjem istovremeno naštetio i diplomatskom ugledu naše zemlje. Bosna i Hercegovina, unatoč problemima koji postoje i traže dogovor na najvišim političkim razinama, ne treba radikalne pojedince koji će svojom retorikom zazivati destruktivnu sudbinu u BiH, navode u priopćenju.

Mladež HDZ-a BiH nastavit će pozivati na reakcije i sankcije za navedeno ponašanje te informirati javnost o (ne)djelovanju nadležnih institucija.

- Advertisement -

38 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

38 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -