Petak, 3 svibnja, 2024

Čović i Konaković se sastali u Mostaru. Evo o čemu su pričali….

Must Read
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović i predsjednik stranke Narod i pravda Dino Konaković sastali su se danas u Mostaru.

Kako je na društvenim mrežama objavio Čović, na sastanku se razgovaralo o izmjenama Izbornoga zakona BiH, a u kontekstu “šireg konzenzusa” svih bh. političkih stranaka.

“Sastanak s Dino Konaković u Mostaru o aktualnoj situaciji u BiH i nužnim koracima u neizbornoj godini. Širi konsenzus svih političkih stranaka u BiH potreban za usvajanje izmjena Izbornog zakona, iskren i konstruktivan dijalog vrlo važan”, piše Čović u tvitu.

- Advertisement -

34 COMMENTS

  1. Nije bitno šta je rekao indolentni Čović, mnogo bitnije je šta mu je odgovorio Konaković!!! Hajde da pogađamo, sarajevski islamista Konaković mu je rekao: “Biće, biće, inšAllah, čim Allah dadne”. Toliko o Čovićevim pregovaračkim sposbnostima, već bar 10 godina nam Draganče prosipa istu šuplju priču.

  2. Bolje da pričaju nego da reže jedni na druge (i treće). Promjena Izbornog zakona je vjerovatno bila glavna tema razgovora. Meni (Bošnjak sam, Allahami) je apsolutno odvratno da se mora pregovarati o nečemu tako SAMORAZUMLJIVOM kao što je pravo jednog naroda da bira svog predstavnika u Predsjedništvo BiH. To bi se pitanje obavezno moralo riješiti tako da Hrvati na sljedećim izborima sami izaberu svog predstavnika — ako žele Čovića ili nekog drugog Hrvata to je njihova stvar. Mi Bošnjaci se u taj izbor nebismo smjeli miješati.

      • Oni koji su nekada bili Bošnjaci katoličke vjere su nakon jezične evolucije, koja se desila početkom 20. stoljeća pod utjecajem njemačkog jezika, postali Bosanci katoličke vjere. Međutim ta ih činjenica nikada nije sputavala da u isto vrijeme budu Hrvati, jer regionalna pripadnost (Bošnjanin/Bošnjak/Bosanac) nije u koliziji s etničkom pripadnosti Hrvat. Današnji naziv Bošnjak i ondašnji naziv Bošnjak nemaju isto značenje. Ovo što ste vi napravili 93. godine je krađa i zloupotreba regionalnog termina koji je najmanje pripadao vama jer ste se u to vrijeme osjećali i izjašnjavali kao Turci.

        • Nećeš da budeš BOSNJAK katolik,budeš Dudek AU KONJUSAR, u čemu je problem…mržnja.. prema Domovini,zbog ISLAMA, zbog toga što si prekrizeni arijanac manihejac,PATAREN bogumil ako je bitno a bitno.je jer misliš da.Bog stvara hrvate ili SRBE odmah u utrobi matere…..malo knsultuj.franjevce i PITAJ ih za Svabe STROSMAJERA i Stadlera…

          • Ne zamaraj me svojim izmišljenom i prekrojenom povijesti nakon 93. godine. Bošnjak nije ništa drugo doli stari naziv za Bosanca. Razlika je samo što je naziv Bošnjak došao preko turskog okupatora, dok je naziv Bosanac došao preko austrijskog okupatora. Dakle razlika je samo u izgovoru, ali ne i u značenju. Po svom izvornom značenju naziv Bošnjak nije ništa drugačiji od naziva Dalmatinac, Hercegovac, Zagorac… Inače Hrvate, kao i ostale narode, nije stvorila genetika nego pripadnosti određenom identitetu koji se oslikava kroz zajedničku kulturu, tradiciju i vjeru.

  3. Konak:” Dragane ba… uvijek smo se lijepo gledali… znaš… nije ni ta nepostojeća diploma ba razlog da se onoliko prozivaju ljudi po medijima…. Kad bi to moglo malo da se obustavi …”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -