Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

ONI SU UZVIKIVALI “TEKBIR” I “ALLAHU AKBAR” ISPRED SLOVENSKOG VELEPOSLANSTVA Osnovana prva stranka u BiH koja se deklarativno temelji na islamskim principima

Must Read

Društvena i politička scena Bošnjaka u BiH bogatija za još jednu političku opciju odnosno stranku i to Bosansku Narodnu Stranku, koja nastupa uz slogan – Vjera, narod, država.

Naime, politički pokret pod nazivom Bosanska Narodna Stranka – Vjera, narod država, odnedavno je službeno registrirana kao novi politički subjekt u BiH, pokret je dakle prerastao u stranku, prenosi sarajevski Klix.

“Pritom, ovo je prva stranka u BiH čiji se program temelji na islamskim principima, uz naglasak na tome da je takav temelj kompatibilan s idejom demokracije, računajući manje razlike u tumačenju i primjeni, što je inače relativno nepoznato u domaćoj javnosti”, kažu oni.

Osnivač i predsjednik BNS – Vjera, narod, država, je profesionalni teolog, predavač i pisac, autor više djela na temu islamskog poimanja društva, življenja, ekonomije, historijata i politike, prevedenih na nekoliko jezika, profesor Sanin Musa.

Podsjećamo, ovaj “pokret” koji je prerastao u stranku postao poznat kada su oni navedeni kao organizatori prosvjeda ispred zgrade slovenskog Veleposlanstva u Sarajevu koji prethodno nije bio javno najavljen niti prijavljen nadležnima.

Tada je skupina „nabrijanih“ muškaraca koji su nosili zastave Republike BiH i zastave s islamskim simbolima uzvikivala je „Bosna, Bosna“ te „Tekbir“ u kombinaciji s „Allahu Akbar“.

Oni su tada prosvjedovali zbog navodnog non papera, odnosno navodnog neslužbenog dokumenta kojega nitko nije vidio (objavio ga je slovenski portal Necenzurisano.si) u kojem se navodi mogućnost raspada BiH. Dokument je taj medij povezao sa slovenskim premijerom Janezom Janšom, iako je on izričito negirao autorstvo.

U videu sa spomenutog prosvjeda, koji je prije tri mjeseca objavljen na Facebook stranici “Vjera Narod Država” vidi se da ispred zgrade slovenskog Veleposlanstva u Sarajevu nije bio niti jedan policijski službenik Ravnateljstva za koordinaciju policijskih tijela BiH tako da se radi o prvorazrednom diplomatskom skandalu, izvijestio je tada HMS.

Teoretski, prosvjednici su vrlo lako mogli ušetati u zgradu i uzeti taoce.

Ovdje se radi o teškom propustu ravnatelja te policijske agencije Mirsada Vilića jer je agencija kojoj je na čelu propustila postupiti po Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima, a ona i Bosni i Hercegovini nalaže da zgrade stranih veleposlanstava moraju imati adekvatno osiguranje kada su neformalne i/ili agresivne skupine nezadovoljen politikama država ispred čijih veleposlanstava prosvjeduju.

Isto tako, Zakon o Ravnateljstvu za koordinaciju policijskih tijela i o agencijama za podršku policijskoj strukturi Bosne i Hercegovine izrijekom u članku 6., stavak 1, točka h kaže da je Ravnateljstvo za koordinaciju policijskih tijela BiH nadležno za organiziranje i provođenje fizičke i tehničke zaštite osoba i objekata tijela BiH i diplomatsko-konzularnih tijela koji se posebno štite u skladu s odgovarajućim zakonima, međunarodnim obavezama i drugim propisima koje donosi Vijeće ministara BiH što je spomenuta policijska agencija očito propustila učiniti, prenosi HMS.ba

PRVORAZREDNI DIPLOMATSKI SKANDAL Slovensko veleposlanstvo u Sarajevu bilo bez policijske zaštite dok su prosvjednici uzvikivali “Tekbir” i Allahu Akbar”

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

A ŠTA AKO JE TU BILA NEKA OSMANSKA KUPELJ? SILOVALIŠTE? MJESTO GDJE SU BIRALI ROBLJE? Bez konzultacija s merhametom krenuli radovi na rekonstrukciji križanja...

Kako je i najavljeno radovi na uređenju križanja ulica kod bivšeg hotela „Ero“ u Mostaru započeli su danas. Grad Mostar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -